RADNA POSJETA

Bećirović razgovarao o modalitetima pomoći mještanima poplavljenog područja Kulen Vakufa

Bećirović je istakao da će u slučaju zahtjeva civilnih vlasti, zatražiti i angažiranje Oružanih snaga BiH

Bećirović u posjeti Kulen Vakufu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
H. J. I.

18.5.2023

Radnu posjetu poplavljenim područjima u Unsko-sanskom kantonu član Predsjedništva BiH Denis Bećirović počeo je u Kulen Vakufu.

Denis Bećirović je zajedno s gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem razgovarao s mještanima poplavljenog područja Kulen Vakufa, gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog poplava izazvanih obilnim padavinama. Tokom obilaska ugroženog područja uvjerio se u razmjere poplava i štete, te je ponudio konkretnu pomoć stanovništvu poplavljenih područja.

Mjere koje treba poduzeti

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović informisan je o svim mjerama koje se trebaju poduzeti da bi se stanovnici i njihova imovina zaštitili. O načinima pomoći Bećirović jučer je i telefonski razgovarao s gradonačelnicima općina ugroženih poplavama u Krajini.

Tokom obilaska popljavljenih područja člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića informisali su pripadnici civilne zaštite i lokalne službe o operacijama zaštite stanovništva i njihove imovine od poplava, kao i naporima na saniranju nastalih šteta u gradu Bihaću.

Angažiranje OS BiH

Bećirović je istakao da će u slučaju zahtjeva civilnih vlasti, zatražiti i angažiranje Oružanih snaga BiH da sa svojim resursima i kapacitetima učestvuju u prevenciji i saniranju posljedica poplava.

Poručio je da će i dalje pažljivo pratiti stanje u poplavama ugroženom području, kako bi se blagovremeno mogla pružiti pomoć stanovnicima naselja koja su pretrpjela štetu proteklih dana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.