SISTEM PODRŠKE

Razvojna banka Federacije BiH: Beskamatni krediti za sektor turizma

Redovna kamata će biti subvencionirana od strane Ministarstva za cijelo vrijeme otplate kredita, kao i naknada za obradu kreditnog zahtjeva

RBFBiH

S. S.

29.4.2023

Sektor turizma u FBiH ima visok potencijal koji nije iskorišten!

U cilju što adekvatnijeg razvoja malog i srednjeg, ali i velikog turističkog poduzetništva u FBiH uspostavili smo sistem podrške putem povoljnog dugoročnog kredita za naše partnere.

Želja nam je osigurati razvoj inoviranih, specijaliziranih i uobičajenih turističkih proizvoda kao i aktiviranje novih turističkih proizvoda veće dodane vrijednosti. To iziskuje povećanje kvaliteta smještajnih kapaciteta i uključivanje što većeg broja lokalnih poduzetnika i njihovih proizvoda/usluga u destinacijski lanac vrijednosti, što osigurava tržišnu diferencijaciju zasnovanu na lokalnom i autentičnom.

Sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma smo ugovorili sufinansiranje turističko - ugostiteljskog sektora, a u cilju razvoja održivog turizma u Federaciji BiH. Redovna kamata će biti subvencionirana od strane Ministarstva za cijelo vrijeme otplate kredita, kao i naknada za obradu kreditnog zahtjeva.

Dobro došli u svoju, Razvojnu banku FBiH!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.