SKANDAL

Na obilježavanju Dana Armije RBiH Fikret Prevljak vrijeđao rektora Rifata Škrijelja

Je li te stid, Škrijelju, doći na mezar rahmetli Alije nakon svega što si uradio njegovoj familiji, govorio je Prevljak

Fikret Prevljak i Rifat Škrijelj. Avaz

S. S.

26.4.2023

Na obilježavanju 30. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine 14. aprila tokom obilaska mezara Alije Izetbegovića na Kovačima prisutni su svjedočili krajnje neprijatnoj sceni koja umalo nije prerasla u ozbiljan incident. Dok je vijenac na Izetbegovićev mezar polagao profesor Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, iz neposredne blizine se oglasio penzionisani armijski general Fikret Prevljak provocirajući ga, piše Slobodna Bosna.

- Je li te stid, Škrijelju, doći na mezar rahmetli Alije nakon svega što si uradio njegovoj familiji - vikao je Prevljak okružen nekolicinom svojih suradnika.

- Zašto bi me bilo stid, ja sam se časno borio u Armiji BiH kojom je Alija Izetbegović zapovijedao - odgovorio mu je Škrijelj.

- Među okupljenim je zavladala teška i neprijatna atmosfera, plašili su se da verbalna prepirka ne preraste u nešto više, pa je neko od prisutnih pozvao na učenje "El Fatihe". Nakon toga su se strasti smirile i nije bilo nastavka prepirke "zavađenih strana".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.