RAZVOJNA BANKA FBIH

Radionica za mala i srednja preduzeća o temi olakšanog pristupa finansijama

Radionica je bila u potpunosti interaktivna te dizajnirana na način da su učesnici mogli iznijeti konkretan problem

Radionica za mala i srednja preduzeća na temu olakšanog pristupa finansijama. RAZVOJNA BANKA FBiH

Razvojna banka FBiH

17.4.2023

U prostorijama Banke organizirana je Radionica za mala i srednja preduzeća o temi olakšanog pristupa finansijama za investitore i poduzetnike u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Radionici su prisustvovali predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstava, Zadružnog saveza Federacije BiH, poljoprivredne zadruge za vino, duhan i voće.

Predstavnik Razvojne banke FBiH prezentirao je raspoložive finansijske proizvode, njihove specifičnosti, trendove u razvoju poljoprivredne proizvodnje, te je prokomentarisano s prisutnima o najčešćim smetnjama u dobijanju finansijskih sredstava, a sve kako bi se poboljšao pristup finansijskim resursima za privredne subjekte u sektoru poljoprivredne proizvodnje kao i onima koji imaju namjeru ulaganja u poljoprivredu.

Radionica je bila u potpunosti interaktivna te dizajnirana na način da su učesnici mogli iznijeti konkretan problem i dobiti kvalitetan prijedlog za rješenje kroz proaktivnu diskusiju.

- Kao jedan od značajnijih finansijskih partnera ovako važnog segmenta razvoja Federacije BiH čiji razvoj uzimamo kao prioritet i kontinuirano osnažujemo, drago nam je da smo imali priliku prezentirati proizvode i usluge koje Banka nudi, te prepoznati veliko interesovanje za specijalizirane kreditne linije kada je u pitanju sektor poljoprivrede. Mala i srednja preduzeća u BiH imaju potencijal da stvaraju rast i otvaraju nova radna mjesta, a naš cilj, zajedno sa Ministarstvom,  jeste da na pravi način doprinesemo oporavku cijelog sektora, te povećamo broj malih i srednjih biznisa koji su uspješno pristupili finansijskim kreditima - istakli su iz Razvojne banke FBiH.

Cilj radionice ujedno je bio podsticaj potražnje za mogućnostima investiranja u poljoprivredu, umrežavanje i povezivanje djelatnika u sektoru, podizanje svijesti o strateškom razvoju kapaciteta u poljoprivredi, identifikacija novih razvojnih mogućnosti te povećanje spremnosti malih i srednjih preduzeća na investicije, uz potpunu podršku Razvojne banke FBiH koja raspolaže najpovoljnijim uvjetima kreditiranja za naše poljoprivrednike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.