VOZITE OPREZNO

Stanje na putevima u BiH: Učestali odroni, kolovoz vlažan

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Velika Kladuša

Odron kamenja. Anadolija

A. O.

11.4.2023

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Na pojedinim dionicama uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a izdvajaju se dionice uz rijeke Unu i Lašvu.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Radovi na putu 

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), zatim na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zatvoren most 

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila mogu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Velika Kladuša, dok na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.