PREDSJEDNIK KOMISIJE

Prof. dr. Ajanović: Imali smo svu relevantnu dokumentaciju za odluku o poništavanju diplome Sebiji Izetbegović

Nema dokaza o položenim ispitima u Zagrebu te priznavanju ili ekvivalenciji istih na Medicinskom fakultetu, navodi prof. dr. Ajanović

Ajanović: Nema dokaza o položenim ispitima. Avaz

E. Ma.

12.3.2023

Senat Univerziteta u Sarajevu s 30 glasova za, pet protiv i šest suzdržanih prihvatio je analizu Komisije na osnovu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava za postdiplomski studij Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

Od tada ne prestaju kritike i napadi trbuhozboraca odlazeće dinastije na rad prof. dr. Muhameda Ajanovića i Komisiju na čijem je čelu.

- Svu relevantnu dokumentaciju, iz koje je nedvojbeno proistekla preporuka za promjenu člana 77 ZVOKS, imala je i analizirala komisija. Tako da tu nema novih činjenica koje bi opovrgnule ili dovele u sumnju utvrđene činjenice. Citirani član je imperativan i odnosi se na neispunjenje ispitnih obaveza - rekao je prof. dr. Ajanović za portal "Avaza".

Pojasnio je da nema dokaza o položenim ispitima u Zagrebu te priznavanju ili ekvivalenciji istih na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a prema tada važećem Statutu tog fakulteta. 

- Šta, eventualno, može suprotno dokazati - postojanje uvjerenja o položenin ispitima, dokaz o priznavanju tih ispita sukladno tada važećem Statutu fakulteta i upis istih u ispitne knjige - naveo je prof. dr. Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.