POGREŠNO TUMAČENJE

Društvene mreže gore: Šta je stvarno rekao Fadil Novalić o žrtvama zemljotresa u Turskoj

Zaista je nevjerovatno i tendenciozno koristiti tragediju svjetskih razmjera i brojne ljudske žrtve u dnevnopolitičke svrhe

Fadil Novalić. Fena

8.2.2023

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio video na kojem premijer FBiH Fadil Novalić na ispraćaju prvog tima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina sa potrebnom opremom i dva potražna psa u Tursku, navodno kaže "želimo da ih je što više pod ruševinama", portal "Avaza" objavljuje izjavu koja je očigledno zlonamjerno izvučena iz konteksta kako bi se Novalić ponizio.

- Znači ovo je jedna plemenita misija i nema zaista mjesta....zamislite dole neke ljude, djecu, žene koje su možda još živi, a želimo da ih je što više pod ruševinama, čekaju našu pomoć, a bilo koja druga natezanja... – rekao je sinoć Novalić na ispraćaju u Sarajevu.

Nije rekao da želi da je što više žrtava pod ruševinama kako se čuje na isječenom i izmontiranom videu, izvučenom iz konteksta cijele izjave, nego je rekao da se nada da je što više živih ljudi koje ce spasioci izvući na sigurno i pružiti im svu potrebnu medicinsku njegu i pomoć.

Zaista je nevjerovatno i tendenciozno koristiti tragediju svjetskih razmjera i brojne ljudske žrtve u dnevnopolitičke svrhe kako bi se neko izvrgnuo ruglu, pa makar to bio i Fadil Novalić koji je ranije, ruku na srce, imao gafove. 

Pogledajte video. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.