MOGUĆ NESTANAK STRUJE

Upaljen narandžasti meteoalarm: Upozorenje na jake i olujne udare vjetra, puhat će i do 85 kilometara na sat

Kako se navodi, puhat će jaki i olujni udari vjetra južnog i jugoistočnog smjera i to na području Hercegovine, zapada, jugozapada i centralnog područja Bosne

Upozorenje je izdato za period od sutra od 5 sati ujutro do 17 sati popodne. Avaz /FHMZ

A. Č. - A. O.

21.11.2022

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog jakih i olujnih udara vjetra.

Kako se navodi, puhat će jaki i olujni udari vjetra južnog i jugoistočnog smjera i to na području Hercegovine, zapada, jugozapada i centralnog područja Bosne.

Upozorenje je izdato za period od sutra od 5 sati ujutro do 17 sati popodne.

Udari vjetra brzine 55-65 kilometara na sat, na zapadu i jugozapadu Bosne povremeno udari i do 85 kilometara na sat - navodi se u upozorenju.

Upozorenje FHMZ. FHMZ

Preporuke su da budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. 

Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući.

Također, Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, 22. novembra 2022. godine, u periodu od 5 sati, pa sve do 17 sati, na području Hercegovine, zapada, jugozapada i centralnog područja Bosne, očekuju se jaki i olujni udari vjetra južnog i jugoistočnog smjera.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine napominje da se radi o udarima vjetra brzine 55-65km/h, na zapadu i jugozapadu Bosne povremeno udari i do 85km/h.

Svjetska meteorološka organizacija preporučuje da građani budu spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su također mogući.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.