ŠIRE SE DEZINFORMACIJE

Advokat ratnog zločinca Ratka Mladića: Moj klijent je živ

Da je on preminuo, ja bih to znao, rekao je Darko Mladić

Ratko Mladić. AGENCIJE

A. O. / Nova.rs

14.9.2022

Vijest da je preminuo osuđeni ratni zločin Ratko Mladić širi se od jutros, međutim, to je nezvanična informacija. Mladić je osuđen za genocid počinjen u Srebrenici na doživotnu kaznu zatvora. 

Prema tvrdnjama njegovog sina Darka i advokata Dragana Ivetića u izjavama za portal Nova.rs ta informacija je demantovana. 

Novinari ovog portala jutros su dobili nezvaničnu informaciju da je Mladić, koji je u teškom zdravstvenom stanju, preminuo. 


Tim povodom novinari ovog portala kontaktirali su njegovog sina Darka Mladića, ali im je on rekao da tu informaciju nema.

- Jutros sam se čuo sa majkom. Ona mu je otišla u posjetu i sada bi trebalo da je kod njega. Da je on preminuo, ja bih to znao - rekao je Darko Mladić nešto prije 13 sati.

Da je riječ o glasini, za Nova.rs rekao je i Dragan Ivetić, Mladićev advokat. On navodi da ne zna ko je odgovoran za širenje tih glasina, posebno u ovom trenutku kada je njegovo zdravlje zaista u veoma lošem stanju.


- Nemamo više informacija osim onoga što je njegov sin već precizirao medijima posljednjih dana o pogoršanju zdravlja Mladića… Dovoljno je reći da ostajemo na nivou najveće zabrinutosti za dobrobit našeg klijenta, posebno u svjetlu ozbiljnih zdravstvenih oboljenja i stanja sa kojima se sada suočava - kaže Ivetić.

On navodi da može da potvrdi da je Mladićeva supruga u posjeti kod njega i da je potvrdila da je on živ.

- Mada ne mogu da kažem da je "dobro" ili u dobrom zdravlju, jer nije, a zabrinutost koju je iznio njegov sin kao do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravlja u posljednje vrijeme su opravdani i podjeljeni, tim više što više informacija dobijamo - kaže Ivetić za Nova.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.