MOSTAR

Kordić i Marić primili u nastupnu posjetu ambasadora Rajlija

Gradonačelnik Kordić upoznao je ambasadora sa aktivnostima koje su urađene u Mostaru u proteklom periodu, a koje imaju za cilj poboljšati kvalitetu života svih građana

Sa današnjeg sastanka. Grad Mostar

H. J. I.

3.8.2022

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić u srijedu su u Gradskoj vijećnici primili u posjet novog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini Džulijana Rajlija (Julian Reilly).

Tom prilikom razgovarali su o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Mostaru, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Grada Mostara.


Gradonačelnik Kordić upoznao je ambasadora sa aktivnostima koje su urađene u Mostaru u proteklom periodu, a koje imaju za cilj poboljšati kvalitetu života svih građana.

Također je zahvalio Velikoj Britaniji na podršci koju daje projektima u Mostaru izrazivši nadu da će dobra saradnja biti nastavljena.


Ambasador je naveo kako će Mostar i dalje imati podršku Velike Britanije te je pohvalio dobre političke odnose koji su formirani u Mostaru.

Predsjednik Gradskog vijeća govorio je o odlukama koje je donijelo Vijeće u ovom sazivu, a koje imaju za cilj privući investicije u Mostar i smanjiti odlazak mladih ljudi s ovih prostora.


Gradski čelnici uručili su ambasadoru prigodne poklone i zahvalili se na posjeti, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.