PRENOSIMO

The Bosnia Times: Bakirova al(mudžahedin)ija - Izetbegović se tajno sastao sa vođom vehabijske zajednice Pezićem

Da li se Bakir Izebegović sprema za međubošnjački sukob ukoliko bi izgubio na izborima?!

Pezić, Izetbegović, Mrkonjić. Facebook

The Bosnia Times

6.7.2022

Fotografija na kojoj je Bakir Izetbegović u društvu notornog vođe vehabijske zajednice u Bosni i Hercegovini Elvedinom Pezićem, a koju su objavili na svojim Facebook stranicama neki od njhovih sljedbenika, predstavlja flangranta dokaz ko zaista kontrolira ovu mnogobrojnu vjersku skupinu sa izrazito radikalnim religijskim stavovima, piše The Bosnia Times.

Fotografiju je objavio i portal crnahronika.info koji je pogrešno objavio imena vehabija koji su bili u društvu Izetbegovića. Upadno je da se na slici nalazi osoba koja sjedi s desne strane Izetbegovića i da joj je lice zatamnjeno kružnicom kako ga se ne bi prepoznalo.


Objava na Facebooku. Screenshot

Četvrta osoba je Jasmin Durić, vehabija iz Živinica, gdje je Izetbegović nedavno proglašen počasnim građaninom.

Sudeći prema stranačkim listama na kojima je Izetbegović favorizirao „fajtere“, a to su prije svega stranački funkcioneri koji su skupa sa armijom botova „žarili i palili“ po društvenim mrežama, SDA se definitivno pretvorila u radikalno islamističku stranku.

Dodaju li se svemu tome špekulacije o stranačkim odredima smrti koje Izetbegović regrutira iz vehabijskih džemata u kojima su utočište našli ljudi sa kriminalnim dosijeima, moglo bi se zaključiti da je veliki međubošnjaki sukob je na pomolu.

Čak ga je moguće očekivati ako Izetbegović izgubi izbornu trku u oktobru. Da li se zbog toga Izetbegović i sastao sa najuticajnijim vođom vehabija u Bosni i Hercegovini?!, piše The Bosnia Times.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.