ENSAD KORMAN

Neovisni odbor: Puna podrška radu zamjenika direktora FUP-a

Razmatrana Informacija federalnog ministra unutrašnjih poslova u vezi provođenja konkursne procedure oko prijema policijskih službenika

Korman: Neovisni odbor traži da mu se osigura nesmetan i profesionalan rad. arhiv

Fena

22.12.2021

Neovisni odbor razmatrao je Informaciju federalnog ministra unutrašnjih poslova u vezi provođenja konkursne procedure prijema policijskih službenika u Federalnu upravu policije.

Odbor je nakon razmatranja informacije federalnog ministra unutrašnjih poslova, pisanog izjašnjenja zamjenika direktora FUP-a, kao i njegovog usmenog izjašnjenja na sjednici Neovisnog odbora, zaključio da nema bilo kakvih elemenate tokom provođenja konkursne procedure, a za koje je nadležan Neovisni odbor, koji bi ukazali na neprofesionalan i nezakonit rad zamjenika direktora Federalne uprave policije.

Neovisni odbor je, na osnovu svega iznesenog, kao i do sada, dao punu podršku u radu zamjenika direktora FUP-a Ensada Koromana.

Neovisni odbor osuđuje bilo kakve političke pritiske i miješanje u operativni rad Federalne uprave policije, kao i rad zamjenika direktora FUP-a, te traži da se zamjeniku direktora FUP-a osigura nesmetan i profesionalan rad kako bi mogao zakonito, profesionalno i objektivno obavljati ovu odgovornu funkciju, saopćeno je iz Neovisnog odbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.