PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović o samoubistvu ratnog zločinca Praljka: Imam neki respekt prema tome

Kao što ni svako kazneno djelo nije isto, tako ni krivci nisu isti, rekao je Milanović

Milanović o Praljku. Arhiv

N. Aj.

29.10.2021

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je danas govorio o muralu posvećenom Vukovaru koji je u Zagrebu prefarban zajedno s onim posvećenim ratnom zločincu Slobodanu Praljku, koji se ubio na današnji dan prije četiri godine.

- Postoji niz površina u Zagrebu koje su podatne za murale, grafite koje Hrvatska ima. To je emocionalna stvar i prije nego što to ideš uklanjati, pogledaj, raspitaj se. Osiguraj prostor. Ima tih prostora u Zagrebu, Zagreb je sva sreća zapušten da ima tih prostora - rekao je Milanović.

Dodao je da Praljak nije problem.

- Razgovarao sam i s bošnjačkim političarima, pitao sam kako mogu uspoređivati Praljka i Mladića. Oni kažu da je komplicirano. Oni su osuđeni, ali nije svaki prijestup i kazneno djelo isto, pa ni svaki krivac nije isti - kazao je Milanović.

Naglasio je da svaki zločin u ratu nije isti.

- Kao što ni svako kazneno djelo nije isto, tako ni krivci nisu isti. Svaki zločin u ratu nije isti. Je li Mile Petković ratni zločinac? Mogu ga osuditi deset puta, Mile Petković nije ratni zločinac - poručio je hrvatski predsjednik.

Potom se opet vratio na Slobodana Praljka.

- Slobodan Praljak? Ja bih volio da vam srce otvore bošnjački političari, posebno iz SDA, da vam kažu ovo što govore meni. Ali nikad vam neće reći da ovi krvoloci iz Republike Srpske, u koje, opet kažem, Dodik ne spada, nikad neće reći da je to isto. Praljak je na kraju, umjesto da služi još par godina, sebi oduzeo život. Iako je bio u punoj snazi i ne tako star. Pa ja imam neki respekt prema tome - zaključio je Zoran Milanović, prenosi Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.