KONJEVIĆ POLJE

"Avaz" na licu mjesta / Dan nakon stravičnog požara, porodica Jašić zbraja štetu: Unuk je prvi primijetio vatru oko brojila za struju

Vatra je uništila dva sprata stambenog prostora površine 250 metara kvadratnih

Piše: S. Smajlović

12.10.2021

Zgarište na objektima Avdije Jašića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Požar koji je izbio u ponedjeljak oko 17 sati na objektima "Jašić komerc" u Konjević polju kod Milića, uništio je dva sprata, dvije kuće, površine 250 metara kvadratnih. Vatra je ugašena oko 19.05 sati, a u gašenju požara učetvovalo je pet vatrogasnih vozila i 13 vatrogasaca iz Bratunca, Milića i Vlasenice, kao i mještani.


Avdija Jašić: Velika šteta. S. Smajlović

U dvije kuće sve je izgorjelo

Vlasnik firme "Jašić komerc" Avdija Jašić, jutros za portal "Avaza" rekao da je u požaru pričinjena šteta na poslovnom prostoru i dvije kuće koja se mjeri stotinama hiljada maraka. Na sreću, kaže, niko nije povrijeđen i sreća je što se vatra nije proširila na pogon za proizvodnju plastične stolarije, gdje radi 10 radnika.

- Unuk je prvi primjetio plamen oko brojila za struju. Utrčao je u kuću i obavijesti nas o požaru. Moji ukućani i porodica sina Fadeta su se obuli i izašli iz kuća. U dvije kuće sve je izgorjelo, tako da smo samo spasili garderobu koja je bila na nama - kaže Jašić.

Veliki požar je zahvatio objekte Avdije Jašića. Avaz

Prodajni prostor brzo ćemo osposobiti za rad

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca iz tri općine, vatra nije zahvatila pogon plastične stolarije i veliki prodajni prostor vodovodnog, elektro materijala, metalne robe i drugih artikala, koja su se nalazila na zalihi.

- Prodajni prostor brzo ćemo osposobiti za rad. Nastojat ćemo da do zime saniramo krovove dvije kuće, a ostali radovi morat će sačekati bolja vremena. Do kompletne obnove kuća i nabavke kućanskih potrepština, koja će potrajati duže, moja i sinova porodica, privremeno će biti smještena u bratovoj kući, koji živi i radi u Njemačkoj - kazao nam je Avdija Jašić, zahvaljujući se svima koji su protekli u pomoć i pružili riječi utjehe.

"Jašić komerc" je poznata firma po dobrom poslovanju, a posebno proizvodnji plastične stolarije, koju plasiraju i na evropsko tržište. Ugradnja stolarije prepoznatljiva je na velikim objektima širom BiH. 

U ovoj firmi zaposleno je deset radnika, isključivo povratnika s ovog područja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.