SAOPĆENJE

SDA Mostar: Ovoj navijačkoj grupi nije prvi put da upada u pažljivo birane dijelove grada

Mostar i njegovi građani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja, kažu iz SDA

SDA Mostar: Reagirali saopćenjem. Arhiva

Ad. A.

25.4.2021

Glavni odbor SDA Grada Mostara oglasio se saopćenjem u kojem je najoštrije osuđuje sinoćnje nerede u tom gradu, koje su izazvali pripadnici navijačke grupe nogometnog kluba Zrinjski, "Ultrasi".

-Istražne organe i policiju pozivamo na trenutnu akciju sa ciljem pronalaženja učesnika nereda, ali i njihovih inspiratora - naveli su iz SDA.

On su naveli da nije prvi put da ova navijačka skupina „bezobzirno upada u pažljivo birane dijelove Mostara sa ciljem izazivanja nereda, uništavanja imovine, ali i planskog i opasnog narušavanja ukupnih odnosa u gradu“.

-Mostar i njegovi građani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako tolerisanje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje komplikovanje situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama. Zato pozivamo policiju u Mostaru i HNK da provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, te pronađe i uhapsi počinioce. Građani Mostara ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da im pod okriljem noći i mraka upadne u ulicu izaziva nerede, uništava imovinu ili sije strah – kažu iz SDA.

U saopćenju su dodali „da će učiniti sve sa svoje strane da se ovakvi incidenti spriječe, te da se svi dosadašnji vinovnici i njihovi inspiratori na pravi način procesuiraju“.

-Ovdje nema niti može biti „ove“ ili „one“ strane Mostara, jer je ovakvim potpuno neprimjerenim ponašanjem ugrožena sigurnost svih građana Mostara bez obzira u kojem dijelu grada žive. Građane Mostara pozivamo na mir i sudržano ponašanje, jer je osnovni cilj ovakvih provokacija u pokušajima da se Mostar dodatno destabilizira i grad uvede u stanje opšte nesigurnosti i osjećaja straha – kažu na kraju saopćenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.