ODLUKE

Ukinuta zabrana kretanja u Zapadnohercegovačkom kantonu

Iz Štaba civilne zaštite ZHK podsjećaju da su i dalje na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijim od 65 godina i mlađima od 18 godina

Ćosić: Isti potez. Arhiv

Avaz.ba

23.4.2020

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) donio je odluku o stavljanju van snage Naredbe o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u ZHK.

Naredba je ukinuta kao rezultat poboljšanja epidemiološke situacije, navodi se u saopćenju za javnost iz Štaba civilne zaštite ZHK te se dodaje da će Štab nastaviti pratiti stanje i daljnje odluke donositi u skladu s razvojem situacije.

- Odluku u tom smjeru planirali smo donijeti u subotu, ali s obzirom na to da je Hercegovačko-neretvanski kanton to učinio već danas, i mi smo se odlučili na isti potez s obzirom na to da su naša dva kantona dosta povezana u infrastrukturnom smislu - izjavio je predsjednik Vlade ZHK Zdenko Ćosić.


Čosić: Poboljšana epidemiološka situacija. Arhiv

Iz Štaba civilne zaštite ZHK podsjećaju da su i dalje na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijim od 65 godina i mlađima od 18 godina te da će u sljedećim danima policija postrožiti kontrole osoba koje se nalaze u samoizolaciji, kao i kontrole zabrane kretanja građana od 20 do 5 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.