GRADAČAC

Selmir Mašetović nakon povratka iz Turske: Sada idem u biro za zapošljavanje

Kuća Mašetovića jučer bila puna komšija, prijatelja, poznanika. Dugo sam čekao ovaj dan, da budem slobodan, kaže mladić

S ocem i pomajkom pred rodnom kućom u Gradačcu

H. ČALIĆ

24.4.2019

Selmir Mašetović, koji je kao student uhapšen u Turskoj u maju prošle godine pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethulaha Gulena (Fethullah) koji turske vlasti smatraju terorističkom organizacijom, vratio se prekjučer u BiH. 

Nakon što je avionom stigao u Sarajevo, odmah se uputio prema rodnom Gradačcu, ocu Huseinu, majci Fahiri i pomajci Almiri.

 Pobjeda pravde

Kuća Mašetovića jučer je bila puna komšija, prijatelja, poznanika.

- Dugo sam čekao ovaj dan, da budem slobodan. Ne želim u ovoj prilici pričati šta sam sve doživio, neka to bude ružna prošlost. Znam da sam ja otišao da studiram psihologiju i pedagogiju, da učim, a ne da bude član nekakvih pokreta. Znao sam da će pravda pobijediti - kazao je jučer Selmir.

On je zahvalio svima koji su njemu i njegovoj porodici pomogli na bilo koji način.


Selmir napokon u svom rodnom gradu

- Znam da je troškove procesa u Turskoj platio Fahrudin Radončić. Iz svoga džepa je uplatio sedam hiljada maraka. Hvala mu na tome. Hvala mojoj advokatici Suhejli Demir - rekao je mladi Mašetović.

Potpuno nevin

Kako je istakao njegov otac Husein, porodica sve do sada nije mirno spavala od briga.

- Iako smo znali da je potpuno nevin, jer mi ga najbolje znamo, bojali smo se da se ne desi zlo i ne osude ga. Sada je i nama svanulo. Zato, nikad nećemo zaboraviti sve one, posebno naše Gradačane, koji su više puta prosvjedovali zbog njegovog hapšenja - riječi su oca Huseina.

PROCES će biti nastavljen, to će raditi advokati. Selmir više nema potrebe ići u Tursku. Sada će se prijaviti na biro za zapošljavanje, kaže Husein Mašetović.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.