SMOTANI KAO SAJLE

Ljudi rođeni u ovim horoskopskim znacima nisu za sport, a evo ko se najbolje snalazi

Jedan znak se ističe kao najčešći znak među vrhunskim sportistima

Astrolozi tvrde da znaju ko su najbolji sportisti. Instagram

D. H.

13.5.2023

Prema istraživanju objavljenom na portalu "South Florida Astrologer", čini se da se najbolji sportisti rađaju pod znakom Vodolije. Istraživači su analizirali natalne karte vrhunskih sportista kako bi otkrili eventualne trendove, a rezultati su zanimljivi.

Vodolija se ističe kao najčešći znak među vrhunskim sportistima. Čak 21 posto njih ima Sunce ili Mjesec u znaku Vodolije. Sljedeći najčešći znak je Rak, s 12 posto sportista. Najrjeđi znakovi među sportistima su Škorpija, sa samo 4 posto, i Bik, s 3 posto.

Zanimljivo je napomenuti da se najveći broj Vodolija ne može objasniti višom stopom rođenja u januara i februaru jer su to zapravo mjeseci s najmanje rođenih. Osim toga, Mjesec u Vodoliji se ne može povezati s teorijama o učestalosti rođenja po mjesecima jer Mjesec mijenja horoskopske znakove otprilike svaka dva do tri dana.

Među vrhunskim sportistima koji imaju Sunce ili Mjesec u Vodoliji nalaze se Majkl Džordan, Muhamed Ali, Vejn Gretski, Džesi Ovens, Kristijano Ronaldno i "Babe Ruth". S druge strane, vrhunski sportisti rođeni pod znakom Bika ili Škorpije uključuju Diega Maradonu, čije je Sunce u Škorpiji, Flojda Majveadera, s Mjesecom u Biku, i Rogera Federera, s Mjesecom u Škorpiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.