REAKCIJE

Ibričić se oglasio nakon navoda da je prijetio sudiji Musi uoči utakmice protiv Borca

Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnost kako bi se utvrdila prava istina

Ibričić: Navodno prijetio Musi. N. Šaljić / Avaz

Piše:

5.4.2024

Sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajevo Senijad Ibričić oglasio se na društvenim mrežama nakon navoda Disciplinske komisije da je prije utakmice sa Borcem ušao u svlačionicu za službena lica i prijetio glavnom sudiji Mateu Musi.

- Ne želim komentarisati izjave čovjeka koji je sudio utakmicu na Koševu. Pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju NS BiH. Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnost kako bi se utvrdila prava istina. A tek onda molim javnost da sama donese svoj sud.

Porodičan sam čovjek i s nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono što želim svojoj djeci, želim i drugoj i apsolutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode. Očekujem da će NS BiH, po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja. Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i ono što se dešava na terenu. To je u ovom trenutku najbitnije - naveo je Ibričić.

Reakcija Senijada Ibričića. Instagram

Podsjećamo, nakon incidenta u susretu Kupa BiH, Sarajevu su oduzeta tri boda, dok su Ibričić i Mirvić, osim novčane kazne, dobili i zabranu obavljanja dužnosti.

Interesantan je dio u kojem Disciplinska komisija FS BiH obrazlaže kaznu za Ibričića.

- Ustao je sa klupe za rezervne igrače i službena lica FK Sarajevo i zajedno sa glavnim trenerom Rožman Simonom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike „Idemo napolje“, pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren, usljed čega utakmica nije nastavljena - navodi se u Glasniku.

Objava u Službenom glasniku Saveza. Screenshot

Navodi se da je bilo burno u svlačionici prije utakmice, a prema ovoj objavi, Ibričić je "oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice (Mateo Musa iz Čitluka, op.a) obratio se riječima:

- Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!“, nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice - objavio je NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.