REPREZENTATIVAC BIH

Demirović se ne miri s porazom od Ukrajine: Tuga i očaj smjenjuju se u mojim mislima

Žao mi je što nismo usrećili naš narod, što nismo uspjeli izdržati i zajedno slaviti sa navijačima, dodao je

Ermedin Demirović. N. Šaljić / Avaz

N. H.

24.3.2024

Rana od poraza u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo od Ukrajine još uvijek je svježa kod Ermedina Demirovića, reprezentativca Bosne i Hercegovine. 

Naša selekcija imala je prednost do 85. minute, a onda su Ukrajinci postigli dva gola u samo tri minute i srušili našu selekciju kao kulu od karata.

Demirović se oglasio putem Instagrama i još jednom pokazao koliko ga je zabolio ovaj poraz.

- Od četvrtka skupljam snagu, prvo sebi da priznam, pa onda i svima ostalima, da nismo uspjeli, a toliko smo željeli. Imam osjećaj da se taj nesretni poraz nije desio, dok ne izgovorim to naglas, ali nažalost, desio se i to na jako bolan način.

Ne idemo na toliko željeni EURO, što mi itekako teško pada, pogotovo jer se igra u Njemačkoj, zemlji u kojoj i sam igram. Kao pojedinac sam dao sve što sam mogao, kao ekipa također, ali nekada je potrebno i malo sreće, a mi je definitivno već odavno nemamo!

Tuga i očaj, smjenjuju se u mojim mislima, jer mi je žao što nismo usrećili naš narod, što nismo uspjeli izdržati i zajedno slaviti sa navijačima. U cijelom ovom očaju, ipak me tješi jedna stvar, pokazali smo da možemo, da znamo, da želimo i uz podršku navijača, vjerujem da ćemo i uspjeti.

Vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu. Volim te Bosno i Hercegovino, kako god završilo, jer moja si jedna, jedina - poručio je Demirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.