ZVIJEZDA SALZBURGA

Dedić govorio o idolima i bh. navijačima, pa poručio: Specijalan je osjećaj igrati za BiH

Amar je jedan od najboljih bh. fudbalera i ljubimac je pristalica "Zmajeva"

Dedić: Bh. navijači poznaju fudbal. RB Salzburg

E. Ć.

7.12.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Salzburga Amar Dedić dao je intervju za zvaničnu klupsku stranicu tokom kojeg se dotakao brojnih tema, između ostalog, i "Zmajeva".

Dedić je jedan od najboljih bh. fudbalera i ljubimac je naših navijača. Generalno je jedan od najboljih bočnih fudbalera svijeta, ali je prepoznatljiv i po velikoj borbenosti kada igra u dresu državnog tima.

Vrhunski osjećaj

- Zaista je specijalan osjećaj igrati za Bosnu i Hercegovinu. Kao dijete sam pratio sve te igrače, a sada sam sa njima na terenu. To je zaista vrhunski osjećaj. Navijači su fanatični, poznaju fudbal - rekao je Dedić za klupsku stranicu Salzburga.

Na utakmicama Salzburga su brojne zastave BiH, ali je Dedić rekao kako njegova porodica bude na stadionu bez zastava. Objasnio je i zbog čega.

- Moja porodica ne dolazi na stadion sa zastavama ili nečemu tome sličnom. Oni su obični navijači koji me podržavaju i ne žele da se ističu. Nebitno da li igramo u Salzburgu ili u Beču, na tribinama je mnogo navijača sa bh. zastavama gotovo svaku utakmicu zbog čega sam posebno sretan i radostan - naveo je Dedić.

Tokom odrastanja Dedić nije imao idole, ali posebno je pratio dva igrača - Lionela Mesija (Messi) i Edina Džeku.

- Da budem iskren, nikada nisam imao fudbalske idole. Naravno, pratio sam igrače poput Lionela Mesija, gledao sam njegove snimke, baš kao i Edina Džeke, koji je u mojoj zemlji izuzetno važno fudbalsko ime - ispričao je Dedić za klupsku stranicu Salzburga.

Kako razbistriti glavu

Govorio je i o zimskoj pauzi, te istakao kako je bitno da se slobodno vrijeme iskoristi na najbolji način, a on će ga provesti i u BiH.

- Važno je iskoristiti slobodno vrijeme da što bolje razbistrim glavu. Nakon posljednjih utakmica u godini idem u posjetu rodbini u Bosnu s porodicom, naprimjer. 

Izaći ću iz grada i otići u malo selo, pa ćemo zajedno nešto raditi ili prošetati šumom. Bilo šta da me izbaci iz svakodnevnog života - poručio je Dedić.

Podsjetimo, Amar Dedić je do ove sezone odigrao 23 utakmice za Salzburg u svim takmičenjima i dao je pet golova uz dvije asistencije.

Od ove sezone je i jedan od kapitena austrijskog prvaka. Za reprezentaciju BiH je sakupio 12 nastupa i jednom se upisao u strijelce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.