INTERNACIONALCI

Velika nada Rome uskoro debituje za naš državni tim: Šta je Ibrahimović rekao Tahiroviću

Jedan od prijedloga bio da Zlatan obavi razgovor s Benjaminom, kako bi ga nagovorio da igra za Švedsku

Tahirović: U Salzburu će se upoznati sa selektorom Hadžibegićem. Twitter

29.1.2023

Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović, selektor i direktor naše fudbalske reprezentacije, nakon Ujedinjenih Arapskih Emirata (Miralem Pjanić), Italije (Edin Džeko i Rade Krunić), Francuske (Sead Kolašinac), Turske (Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović....) i Njemačke (Denis Huseinbašić), prvi dio evropske turneje završit će 16. februara u Salzburgu, gdje će gledati prvi duel šesnaestine finala Evropske lige RB Salcburg (Amar Dedić) – Roma (Benjamin Tahirović).

Evropska liga

Kako saznajemo u kući bh. fudbala, prije ili poslije salzburškog duela Hadžibegić i Misimović će obaviti razgovor s predvodnicima novog talasa najboljih bh. fudbalera, ali i sa roditeljima Benjamina Tahirovića, koji bi već 23. marta trebao konkurisati za naš državni tim protiv Islanda (1. kolo kvalifikacija za Euro 2024.), a možda i debitovati.

Velika nada bh. fudbala iz Rome je već obavila tri-četiri razgovora s direktorom Misimovićem, a jedan od tih razgovora desio se nedavno u Beogradu, gdje je na kratko doletio Torina.

Tahirović je već obaviješten o planovima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a u Salzburgu će se upoznati sa selektorom Hadžibegićem.

- Moja i želja supruge su jedno, kao i Benjaminovog brata Adija koji također igra fudbal (u Švedskoj – op.a.), s tim da se mi nećemo miješati u njegovu konačnu odluku, rekao nam je Benjaminov otac, Sarajlija Nermin - Nerko, te dodao:

- No, najbolje je da o svemu uskoro razgovarate s Benjaminom... Prvi intervju za bh. medije će dati za naš „Dnevni avaz“.

Inače, Tahirović je u posljednjih nekoliko mjeseci jedna od top tema švedskih sportskih medija. Tamošnji fudbalski eksperti se ne mogu načuditi kako je moguće ne uočiti takav talenat kao što je Benjamin, a navodno im se to u posljednje vrijeme često događa i zbog toga ne mogu ostvariti željene rezultate...

Džeko i Zlatan

U tim raspravama se često spominje čak i razgovor, koji je naš as Edin Džeko obavio sa, kako ističu, velikom nadom Rome. Zbog toga je jedan od prijedloga bio i da Zlatan Ibrahimović obavi razgovor sa Benjaminom, kako bi ga nagovorio da igra za Švedsku.

No, kako smo uspjeli saznati, nada bh. fudbala je nedavno razgovarala sa Ibrahimovićem, nakon remija (Milan – Roma 2:2). Tom prilikom mu Zlatan nije ni spomenuo da bi trebao igrati za Švedsku, nego je to bilo klasično upoznavanje i neobavezan razgovor Bosanaca na švedskom jeziku...

Benjamina je kontaktirao i direktor reprezentacije Švedske, ali ga nije uspio nagovoriti da debituje za Švede. Prošle godine je odbio i zvanični poziv iz Fudbalskog saveza Švedske.

Inače, Benjaminova nana s očeve strane potiče od poznate sarajevske fudbalske porodice Biogradlića, te Viteškića, dok su s majčine strane bliži Željezničaru.

Treninzi na Koševu

Tahirović kada dolazi na odmor u Sarajevo najčešće trenira s nadama kluba s Koševa. Zbog toga često ističe da je zahvalan Agimu Nikoliću, Muhidinu Teskeredžiću i Salki Nikšiću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.