ŠVICARSKA

Servete razbija Sent Galen, sjajno poluvrijeme za Miroslava Stevanovića

Bh. reprezentativac je u razmaku od 12 minuta upisao čak tri asistencije

Stevanović: Sada ima šest asistencija u švicarskom prvenstvu. ARHIV

E. Ćosić

12.9.2021

Fudbaleri Servetea nakon prvih 45 minuta imaju uvjerljivih 4:1 protiv Sent Galena u okviru 6. kola švicarske Super lige. Sjajno poluvrijeme odigrao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miroslav Stevanović koji je u razmaku od 12 minuta (14.-26.) zabilježio čak tri asistencije.

Uzbuđenja na stadionu u Ženevi započeli su već u trećoj minuti, kada je Sent Galen ostao sa igračem manje, pošto je Žeremi Žilemenot (Jeremy Guillemenot) zaradio direktan crveni karton. 

Nije dugo trebalo Serveteu da iskoristi igrača više, jer je četiri minute kasnije pogodio Gael Kliši (Clichy). A onda je Miroslav Stevanović krenuo razigravati svoje saigrače. Prvo je u 14. minuti namjestio gol Entoniju Sotijeru (Anthony Sauthier), da bi četiri minute kasnije asistirao Timotu Konjatu (Timothe Cognat), a het-trik asistencija kompletirao je dodavanjem za Stiva Ruiljea (Steve Rouiller).

Sent Galen je uspio smanjiti u 36. minuti kada je pogodio Todi Juan (Thody Youan). Inače, Stevanović je do ove utakmice na pet susreta švicarskog prvenstva upisao tri asistencije, a isti broj asistencija uspio je zabilježiti za 12 minuta protiv Sent Galena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.