EP U RUMUNIJI

Ženska košarkaška reprezentacija U 18 u Konjicu će se pripremati za Evropsko prvenstvo

U Konjicu je boravila košarkašica Razija Mujanović, tim menadžer ženskih selekcija u Košarkaškom savezu BiH

Sportska dvorana Konjic. Grad Konjic

FENA

25.5.2024

U Konjicu je boravila košarkašica Razija Mujanović, tim menadžer ženskih selekcija u Košarkaškom savezu BiH, gdje se sastala s gradonačelnikom Osmanom Ćatićem s ciljem da ženska košarkaška reprezentacija U 18 u Konjicu odradi pripreme za Europsko prvenstvo u Rumuniji.

Uređenje Sportske dvorane

Naime, u Konjicu su kontinuiranim ulaganjem u rekonstrukciju i uređenje Sportske dvorane stvoreni uvjeti kakve propisuje FIBA za nastupe košarkaške reprezentacije, saopćeno je iz Grada Konjica.

- Naša je želja da, nakon što se završi parket u Sportskoj dvorani, okupljanje naše U 18 reprezentacije za EP u Rumuniji bude u Konjicu, što smo na naše zadovoljstvo i dogovorili. Iskreno se zahvaljujem gradonačelniku Ćatiću na prijemu i susretljivosti kako bi se naše mlade košarkašice, koje su budućnost bh. košarke, adekvatno pripremile za EP na kojem očekujemo dobar rezultat – kazala je Mujanović.

Ona je istaknula da Konjic ima potencijal kada je riječ o ženskoj košarci, što dokazuje i činjenica da su u prošloj godini imali reprezentativke iz Konjica.

- Ove godine će također biti za mlađe kategorije i nadam se da će ove djevojčice u narednom razdoblju zaigrati za A reprezentaciju. Očekujem da ćemo, osim priprema u Konjicu, napraviti i utakmicu ženske košarkaške reprezentacije, što bi bila jako dobra promocija za sport u Konjicu - rekla je Mujanović.

Gradonačenik Ćatić je dodao da Grad Konjic nastoji svojim sportskim radnicima i djeci, koja svoje slobodno vrijeme provode trenirajući, omogućiti što bolje uvjete za treninge.

- S tim ciljem planiramo uvesti sportske stipendije za uspješne mlade sportaše koji svojim rezultatima i uspjesima prezentiraju naš grad i sportske kolektive na jedan kvalitetan način. S obzirom na to da smo mi jedna mala sredina, mogu s ponosom reći da imamo kvalitetan sportski život u gradu, zato čestitam trenerima i rukovodstvima sportskih klubova na njihovom angažmanu – povukao je Ćatić.

Gradonačelnik dodaje da su u stalnom kontaktu s rukovodstvima klubova i menadžmentom Sportske dvorane kako bi sagledali potrebe kada je riječ o sportskim terenima i objektima.

Pojasnio je da su u Sportskoj dvorani najprije uradili mokre čvorove i svlačionice, nakon čega i paravane koji služe kao pregrade. Uređene su tribine i postavljena je zaštitna obloga na zidove, kako bi se povećala sigurnost korisnika.

- Sada se radi parket i došli smo u fazu da se i ta aktivnost privodi kraju. Naredna faza trebala bi biti postavljanje nove rasvjete. U planu je još jedna aktivnost koja je zahtjevna, ali značajna, a to je proširivanje kapaciteta Sportske dvorane kako bi se dobilo više mjesta za sjedenje i omogućilo praćenje sportskih događaja za sve zainteresirane građane - kazao je gradonačelnik Ćatić.

Sportska priča u Konjicu

Rekao je da unaprijeđeni uvjeti za održavanje sportskih događaja dovode u Konjic najprije nogometnu reprezentaciju U 21, a nakon toga i žensku košarkašku reprezentaciju U-18.

- Nadam se da će se nastaviti i nadograđivati ova uspješna sportska priča u Konjicu i u budućnosti – zaključio je gradonačelnik.

Direktor Sportske dvorane Konjic na kraju je kazao da su radovi na postavljanju parketa u tijeku, što će omogućiti održavanje međunarodnih sportskih natjecanja.

- Radujemo se svakom novom sadržaju i čast nam je što ćemo uskoro imati priliku ugostiti žensku košarkašku reprezentaciju U 18, kako bi se pripremila za daljnja natjecanja – zaključio je Elezović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.