NOVI IGRAČ DALASA

Irving: Nisam zabrinut kako ću se slagati s Dončićem

Tvrdi kako i on želi biti vođa ekipe

Irving: Napada titulu. Twitter

A. V.

8.2.2023

Nakon što je u velikom trejdu iz Bruklin Netsa stigao u Dalas Meverikse, Kajri Irving (Kyrie) je poručio da uopće nije zabrinut kako će i hoće li dobro funkcionisati u tandemu s Lukom Dončićem.

- Drago mi je što ću konačno biti u klubu s nekim od sjajnih evropskih košarkaša. Ne, ja nisam nimalo zabrinut oko toga kako ćemo se slagati. Spreman sam koliko god mogu s njega skinuti pritisak. I ja želim biti vođa Dalasa, pored njega. No, ništa neću i nećemo raditi na silu. Samo želim igrati košarku, uživati u igri, uživati u talentu kojeg ima Dončić, ali i cijela Dalasova ekipa - rekao je Irving.

Dalas će Irvingu biti četvrti NBA klub. Karijeru je počeo u Klivlendu, s kojim je postao i NBA prvak 2016. godine, a potom je od 2017. do 2019. godine igrao za Boston i nakon toga u Bruklinu. U karijeri je Irving osam puta zaigrao na Ol-star utakmici, bio je MVP te utakmice 2014., a dvije godine ranije je ponio epitet najboljeg rukija NBA lige.

- Želim igrati u klubu koji me slavi, a ne tek tolerira. U Bruklinu sam se vrlo često osjećao kao košarkaš koji nema poštovanja. Isto tako su se mnoge laži pričale o meni, a ja sam isključivo veliki košarkaški radnik. Želim promijeniti tu sliku o sebi. Mislim da je Dalas pravo mjesto za to i spreman sam od početka s Dončićem i cijelim Dalasom krčiti put prema NBA tituli - rekao je Irving.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.