FESTIVAN SANREMO

Pjevačica Ana Oksa bijesna na žiri: U Italiji vlada nepismenost

Naš savjet je da se obratite stručnjacima ili da slušate nešto drugo sa strukturom teksta u okviru svojih mogućnosti, navodi se u saopćenju

Oksa: Bijesna zbog odluke žirija. Printscreen

H. J. I.

8.2.2023

Prve večeri festivala Sanremo, pjevačica Ana Oksa (Anna Oxa) je završila na posljednjem mjestu. Oksa je bila bijesna zbog odluke žirija te je objavila saopćenje u kojem je objasnila svoje nezadovoljstvo.

- Kompanija Oksarte i Ana Oksa se zahvaljuju publici. Vaše emocije su jake. Nažalost, nećemo moći da odgovorimo svima. Grlimo vas i vidimo se devetog dana. Lijepo je čuti da niste ništa drugo ni očekivali od medija. Očigledno je da oni ne predstavljaju vas. Vidimo se u četvrtak - poručila je fanovima.

"Funkcionalna nepismenost"

Ubrzo je objavila saopćenje upućeno novinarskom žiriju, koji, kako tvrdi, nije razumio tekst njene pjesme "Sali (Canto dell'anima)". Istaknula je kako u Italiji vlada "funkcionalna nepismenost".

- Kompanija Oksarte je solidarna s onima koji su se mučili da shvate značenje pjesme. Vjerovatno je nekima lakše da razumiju tekst čija struktura nije toliko bliska italijanskom jeziku. Naš savjet je da se obratite stručnjacima ili da slušate nešto drugo sa strukturom teksta u okviru svojih mogućnosti. Hvala na pažnji - navela je.

Slavu stekla na ovom festivalu

Inače, Ana je slavu stekla upravo na ovom festivalu. Prvi put je na njemu nastupila 1978. godine s pjesmom "Un'emozione da poco" i završila na drugom mjestu.

Dvaput je uspjela osvojiti prvo mjesto: 1989. s pjesmom "Ti Lascero", koju je otpjevala s Faustom Lealijem i 1999. sa singlom "Senza pieta".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.