GLUMAC I KNJIŽEVNIK

Štukan nakon deportacije za "Avaz": Ne znam do kada imam zabranu, idem u pravnu borbu!

Mislim da ne možemo pobijediti privatnu sudsku mašineriju, ali smo toga svjesni, ali ćemo ovo pokazati pred svijetom

Feđa Štukan - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
S. S.

24.6.2024

Glumac i književnik Feđa Štukan je nakon deportacije iz Srbije sletio u Sarajevo, a nakon toga je dao izjavu za medije.

On je kazao da je razlog njegovog, kako je kazao, maltretiranja pojavljivanje na demonstracijama protiv nasilja u Beogradu.

- To se čekalo da se nešto pokrene, a imam osjećaj da je to tinjalo dugo godina kod nacionalista. Čekalo se nešto da se to ocrni, ne vidim nikakav drugi razlog da se proglasim nacionalnom prijetnjom po sigurnost. To nema veze sa zdravim razumom. To sada znači da kao prijetnja po srpsku sigurnost, a nije objavljen nikakav rok do kada to traje. Mislio sam da je godina dana, a godina je prošla. Da li je pet ili deset, nemam pojma... - istakao je.

Dodao je da ima advokatski tim, koji čine profesionalci i da su mu kazali da vlasti u Srbiji nemaju nikakav razlog da ga zadržavaju i maltretiraju te je zbog toga pristao da radi s njima.

- Oni će nastaviti da rade u tom pravcu. Znamo da nećemo pobijediti na sudu nijednom, ali nije to bitno više, ali je bitno da se ova priča čuje, da ispadnu glupi kao što jesu i destrukivci koji su poklekli. Sve je ostalo politika, koja je paravan za premještanje budžetskog novca na vaše račune - kazao je.

Naglasio je da je dobio dokument koji je formalan i na kojem nema nikakvih detalja zašto se to dešava.

- To je prva stepenica sad, bitno je da imamo papir na osnovu kojeg se može nešto uraditi, a sada ćemo vidjeti šta će se uraditi. Takvi dokumenti se izdaju, na jednu dvije, tri ili pet godina, sada znamo da godina nije, ne znamo da li je na više ili je na neodređeno. Mislim da ne možemo pobijediti privatnu sudsku mašineriju, ali smo toga svjesni, ali ćemo ovo pokazati pred svijetom - zaključio je.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.