SVE ZA MIRAVAL

Bred Pit spreman je na bitku protiv Anđeline Đoli i ruskog tajkuna

Bred Pit spreman je suprotstaviti se svojoj bivšoj supruzi Anđelini Đoli i ruskom tajkunu Juriju Šefleru u bijesnoj bici za dvorac Miraval

Par iz sretnih dana. Instagram

M. Z.

18.3.2024

Tokom proteklih nekoliko sedmica dobitnik Okcara Bred Pit (Brad Pitt) trijumfirao je u tri pravne pobjede nad glumicom i ruskim milijarderom. 

Epska svađa

Naime, Bred Pit i Anđelina Đoli (Angelina Jolie) razveli su se 2016. godine, a njihova epska svađa puni medijske stupce od tada. Slavni par se još svađa oko finansija, skrbništva nad djecom - i francuskog vinograda Château Miraval.

U borbi za Miraval Bred Pit tuži Anđelinu zbog navodnog kršenja ugovora nakon što je prodala svoj dio imanja ruskom oligarhu Šefleru, navodno bez saglasnosti ili znanja glumca. Vrhovni sud Los Anđelesa ove je sedmice presudio da slučaj može ići na suđenje, pripremajući scenu za sukob u sudnici.

U međuvremenu otkriveno je da Bred živi sa svojom djevojkom, 34-godišnjom Ines de Ramon, a izvor koji poznaje par je rekao: ''Sve vrijeme provode zajedno. Super su sretni.''

Vjeruje se da je Pit do sada potrošio oko 10 miliona dolara na odvjetničke naknade, otkrili su pravni izvori ''Page Six''. Ali to nije uzalud bačen novac, vjeruje glumac, a izvor za ''Page Six'' je rekao: ''Riječ je o suprotstavljanju nasilnicima i odbrani vlastitih ljudi, načela i istine. Brad čvrsto stoji iza onoga u šta vjeruje.''

Glumac je dugo vremena tvrdio da je Đoli prodala Miravala iz inata samo nekoliko sedmica nakon što mu je prvotno dodijeljeno zajedničko skrbništvo nad njihovom djecom. Anđelina je to demantirala.

-On je voljan ići i svjedočiti ako dođe do suđenja - dodao je izvor.

Bred Pit i Anđelina Đoli, uz Šeflera, vode posao u tri različite jurisdikcije: Luksemburg, Kalifornija i Francuska.

Bivši holivudski par zajedno su kupili Château Miraval 2008., a Pit je preuzeo vodeću ulogu u vinogradarskom poslu koji proizvodi nagrađivano pjenušavo ružičasto vino. Imanje se također može pohvaliti studijom za snimanje koji je ugostio velike izvođače kao što su AC/DC, The Cure i Travis Scott.

Navodno prekršila dogovor

Par se ondje vjenčao na intimnoj ceremoniji 2014. na kojoj je bilo prisutno svih njihovo šestero djece. Međutim, zvijezda ''Kluba boraca'' tvrdi da je bio šokiran kada je 2021. otkrio da je Anđelina prodala svoj dio imovine Šefleru bez njegovog pristanka ili znanja. Naime, Bred je tvrdio da su se on i Anđelina dogovorili prilikom razvoda da će u slučaju prodaje prvenstvo kupnje ponuditi jedno drugome, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.