DVA SINA

Jasminka Hamza Tajči povukla se sa scene prije par godina: Ovo je razlog

Bila glavna zvijezda svih sarajevskih kafana, a gdje god bi se pojavila izazivala je veliku pažnju

Jasminka Hamza Tajči. Printscreen

D. R.

3.7.2023

Jasminka Hamza Tajči, bh. pjevačica, posljednjih godina nije aktivna na muzičkoj sceni jer se posvetila porodici.

Osamdesetih godina bila je jedno od najprijatnijih iznenađenja na folk sceni. Tada je ta mlada djevojka iz Jablanice bila glavna zvijezda svih sarajevskih kafana, a gdje god bi se pojavila izazivala je veliku pažnju.

Danas Jasminka živi u Njemačkoj, udata je za Nijemca i sa njim je u pedesetoj godini dobila dva sina, blizance.

- Kada sam se udala prije nekoliko godina, željela sam odmah djecu. Međutim, nije nam se dalo. Nadu i vjeru da ću postati majka nisam gubila, ali Piter i ja smo se u razgovorima pomirili s tim da ćemo živjeti naš skladan život i bez djece ako ih ne bude. Ali, znate kako se kaže: 'Čovek snuje, a dragi Bog odlučuje'. Kada smo izgubili svaku nadu da ćemo postati roditelji, kada smo se opustili i prepustili nekom drugim stvarima u životu, desilo nam se ono za čim smo čeznuli. Ostala sam trudna - započela je svoju priču jednom prilikom pjevačica.

Tajči je na svijet donijela blizance, a svojim primjerom dala je nadu mnogim ženama koje žele da postanu majke.

- Vantjelesna oplodnja nikada nije dolazila u obzir. Oduvijek sam željela decu, ali samo prirodnim putem, a eto kada smo se najmanje nadali meni i mom suprugu se to desilo. Zbog toga sam još sretnija - objasnila je tada Tajči.

Poručila je da ne treba gubiti nadu.

- Na strani mog supruga nikada nije bilo blizanaca, ali onda sam se malo raspitala kod moje uže i dalje rodbine te sam saznala da je bilo blizanaca u porodici, pa sam eto tako nastavila tu tradiciju u poodmaklim godinama. Ova djeca su dar s neba i ja ću biti najbolja i najsretnija majka na svijetu. A poručujem mnogim ženama koje žele djecu, da ne gube nadu i vjeru jer do sudbine se pobjeći ne može, a ona te obraduje kada se najmanje nadaš - ispričala je pjevačica, koja sa suprugom i djecom živi u njemačkom gradu Nirnbergu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.