POZNATA PJEVAČICA

Karleuša o intervjuu silovatelja za Informer: Ništa ni novo, ni šokantno

To što je dao intervju za Informer ja ne vidim kao bitan problem, jer na Netflixu stalno gledam dokumentarce gdje se intervjuišu masovne ubice, zločinci i tako dalje, navela je

Jelena Karleuša: Psihopata i sociopata. INSTAGRAM

S. S.

29.9.2022

Nakon što je srbijanski tabloid Informer na naslovnoj strani objavio intervju sa Igorom Miloševićem, serijskim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu, i tako mu ustupio medijski prostor u vidu video intervjua, oglasila se i Jelena Karleuša.

- Pažljivo sam slušala i gledala video intervju koji je silovatelj dao Informeru. Slušala sam šta je govorio i između redova. Ovo je moj zaključak. Pod jedan, po pogledu, govoru tijela, a najprije po onom što je govorio, jasno je da je riječ o duboko poremećenom čovjeku. Psihopata i sociopata - napisala je Karleuša.

"Opasan devijantni seksualni predator"

Kako navodi, riječ je o opasnom seksualnom devijantnom predatoru.

- Po onome što je govorio, korijen problema potiče još iz najranijeg djetinjstva kad je zlostavljan itd... Također, ne vidim kajanje. Znači, opasan bio i opasan ostao po društvo. Ali taj čovjek je pred zakonom odležao svoje i slobodan je. Što bi on rekao: "Imam slobodu da radim šta hoću, a da li ću ili neću, to je druga stvar". Postavlja se pitanje kako i zašto držati u zatvoru nekog ko je kaznu odležao - dodala je Karleuša.

Tu vidi korijen problema zakona.

-  Smatram da silovatelji moraju da budu kažnjeni hemijskom kastracijom. Država mora da nađe način da doživotno drži pod kontrolom takve, a to je nemoguće, i društvo mora da zna da zatvor ljude ne mijenja. Samo ga fizički sprječava da radi to što je naumio - napisala je Karleuša. 

Story Jelene Karleuše. SCREENSHOT

Objavljeno kao "megaeksluzivno"

Nakon toga je  "objasnila" zbog čega ne vidi problem u tome što je Informer dao medijski prostor serijskom silovatelju:

- To što je dao intervju za Informer ja ne vidim kao bitan problem, jer na Netflixu stalno gledam dokumentarce gdje se intervjuišu masovne ubice, zločinci i tako dalje. Ništa novo ni šokantno - zaključila je pjevačica.

Podsjetimo, Informer je pomenuti intervju objavio uz naslov "megaekskluzivno".

Ovaj potez naišao je na osudu javnosti, mnogi su prijavili sporni intervju na društvenim mrežama, a ispred redakcije Informera jučer je održan protest protiv odluke da se serijskom silovatelju da medijski prostor i tako izvrši retraumatizacija njegovih žrtava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.