OTVORENO

Amil Lojo: Hrvatska je odvojila novac za pomoć, a kod nas nikoga nije briga za muzičare

Naša branša je prva dobila zabranu rada, a zadnji ćemo se vratiti u normalu

Amil Lojo. Arhiva

Piše: Lejla Karahmet - Pujagić / Avaz.ba

1.6.2020

Muzičar, producent i autor brojnih hitova Amil Lojo nije se u vrijeme koronavirusa poput nekih kolega zatvorio u četiri zida i čekao da dođu bolja vremena. Radio je pa je tako nedavno iz njegove radionice izašla obrada pjesme “S tobom bez tebe”, koju su otpjevali Fatmir Sulejmani i Adi Šoše.


Potraži me

- Reakcije na pjemu su odlične, baš onakve, ustvari, kakve sam i očekivao od publike poslije prve obrade pjesme “Potraži me”, koja broji više od milion pregleda i koja je odlično prihvaćena. Radi se o dva vanserijska pjevača s kojima istinski uživan raditi. I Fatmir i Adi moje pjesme pjevaju tako dobro da se osjećam kao najponosniji autor - ističe Lojo. 

Muzička branša je zbog pandemije koronvirusa u velikoj krizi, neki pokušavaju održati kontinuitet online nastupima, ali su svi zabrinuti i strahuju od, zaista, teških situacija.

- Kriza jeste i sigurno će pogoditi sve nas koji se bavimo muzikom i živimo od toga. Naša branša je prva dobila zabranu rada, a zadnji ćemo se vratiti u normalu. Mnogo je muzičara koji žive od svirke, a već se skoro tri mjeseca ne radi. Hrvatska je, naprimjer, odvojila 20 miliona kuna za pomoć svojim samostalnim umjetnicima, dok kod nas nikad nije ni bilo kakvog govora o tome - otvoren je Lojo.


Amil Lojo. Arhiva

Plan B


On se ipak iskreno nada da će koncerti uskoro krenuti.

- Mislim da je prerano razmišljati o planu B. Stvari se ubrzano vraćaju u normalu i ne vjerujem da će više biti nekih restrikcija - smatra Lojo.

Ističe kako on svaki dan odlazi u studio i radi na novim pjesmama.

- Sarađujem s nekim velikim imenima iz regiona, ali dok pjesme ne izađu, ne bih ništa govorio o tome, iz prostog razloga što se često događa da pjevači i kada završe pjesmu, na kraju iz nekog razloga odustanu od nje - iskren je Lojo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.