POZNATI REDITELJ

Roman Polanski ponovo ide na sud zbog zlostavljanja maloljetnice: Isplivali gnusni detalji

Optužen za silovanje, seksualno nasilje i namjerno nanošenje teške emotivne boli tokom navodnog incidenta

Roman Polanski. Instagram

E. Ag.

14.3.2024

Reditelj Roman Polanski (90) će u Los Anđelesu ići na sud 2025. godine zbog optužbe da je silovao jednu tinejdžericu 1973. godine.

Roman Polanski je optužen za silovanje, seksualno nasilje i namjerno nanošenje teške emotivne boli tokom navodnog incidenta.

Priznao silovanje

Advokatica Glorija Alred, koja je predstavljala žrtve Džefrija Epstina (Jeffrey Epstein) i Bila Kozbija (Bill Cosby), potvrdila je da je suđenje Polanskom zakazano za avgust 2025. godine.

Polanski je decenijama bjegunac od SAD otkad je napustio zemlju da ne bi bio osuđen jer je priznao silovanje 13-godišnje Samante Gejmer 1977. godine.

Ovaj 90-godišnji reditelj se nekoliko puta suočio s optužbama za seksualno nasilje i ova najava suđenja dolazi u trenutku kada je on već na suđenju u Francuskoj zbog klevete protiv Šarlot Luis.

U novom slučaju, Alred se pojavila s neimenovanom ženom, koja kaže da je upoznala Polanskog na zabavi 1973. godine, nakon čega ju je on pozvao na večeru.

Četiri žrtve

Tvrdi da je Roman Polanski znao da je maloljetna, ali joj je davao alkohol i rekao da želi da spava s njom, tako da ju je odveo u svoj dom u Los Anđelesu, gdje se probudila opijena.

Uprkos njenom protivljenju, on nije odustao i nanio joj je ogroman fizički i duševni bol, vratio je njenoj kući i nikad je više nije vidio u životu.

Ova žena je prvi put optužila Polanskog 2017. godine, a od tada do 2019. godine su četiri žene optužile reditelja da ih je seksualno napastovao.

Tri od njih su bile maloljetne u vrijeme tih navodnih događaja, Marijan Barnard je imala samo 10 godina, a Šarlot Luis 16.

Samanta Gejmer je prošle sedmice zatražila da sudije odbace tužbe protiv reditelja, jer se taj slučaj nikada formalno nije okončao, a tvrdi da je on zažalio zbog učinjenog.

- Molim vas da konačno okončate sve ovo iz milosti prema meni i mojoj porodici - rekla je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.