ČUDO NEVIĐENO

Ovo je "najluđi grad" na svijetu: Voz prolazi kroz zgradu, a benzinske pumpe su na krovovima

Određeni putevi u ovom gradu su poput labirinta, pa je važno da ne napravite pogrešno skretanje

Čungking  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ag.

27.2.2024

Čungking se smatra „najluđim gradom“ u Kini, a iz više uglova djeluje kao da ste zakoračili u neku naučnofantastičnu budućnost.

Ljudi koji su ljubitelji putovanja vole da otkrivaju nove destinacije i obilaze razne gradove. Iako sigurno svaki novi grad ima nešto posebno po čemu biste ga upamtili, sigurni smo da još niste naišli ni na jedan poput Čungkinga.

Čungking se nalazi u Kini, a na jednom Instagram profilu naišli smo kratko, ali vrijedno objašnjenje zbog čega se baš on smatra „najluđim gradom“.

- Ovo je nevjerovatan grad u Kini. Vidjeti zgradu kako pluta po vodi možda nije uobičajeno, ali je u ovom gradu sasvim normalno. Ovo je Čungking i smatra se jednim od najfuturističnijih gradova na planeti. Naprimjer, vidjeti voz koji prolazi kroz zgradu nije nešto što biste očekivali, ali u ovom gradu je sasvim normalno. Benzinske pumpe su na krovovima zgrada, a ako to nije dovoljno neobično, ovaj grad ima jednu od najdubljih podzemnih željeznica, tj. metroa, koji ide do 94 metra, što je ekvivalent zgradi koja ima 31 sprat. Određeni putevi u ovom gradu su poput labirinta, pa je važno da ne napravite pogrešno skretanje - navodi se u snimku, koji krije još jedno iznenađenje.

U snimku se vidi dio grada, koji izgleda takoreći kao da je u pitanju standardno prizemlje, međutim, kada djevojka priđe jednom balkonu, shvatite da je u pitanju 22. sprat zgrade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.