FLORIDA

Slavnog avanturistu na snimanju pogodila munja: ''Prošla je kroz moje noge pa u usta'

Galante je istog trenutka izjurio iz vode i počeo vikati kako je pogođen, no zatim se pribrao i rekao kako je sve uredu

Galante u Močvari. YouTube

M. Z.

4.10.2023

Slavni avanturista Forest Galante (Forrest) prošle je sedmice snimao prilog za svoj YouTube kanal u močvari u Everglejds Sitiju na Floridi kada ga je udarila munja.

Kamere zabilježile

Galante je istog trenutka izjurio iz vode i počeo vikati kako je pogođen, no zatim se pribrao i rekao kako je sve uredu. Kasnije je sa svojom snimateljskom ekipom pregledao snimak kako bi vidjeli jesu li kamere zabilježile udar.

Poznati avanturista i voditelj Discovery Chanela, inače biolog i stručnjak za divlje životinje, istog je dana na svom YouTubeu kanalu ispričao šta se dogodilo.

- Opa, kakav dan. Dakle, danas je trebao biti lagan dan. Mi smo ovdje u južnoj Floridi i snimamo hrpu različitih sadržaja, a jedna od stvari koje smo danas planirali učiniti je otići u močvarno područje i snimiti neki sadržaj - rekao je, dodajući kako je pred kraj dana počela padati kiša, a u daljini je čuo grmljavinu.

Paraliziran djelić sekunde

Tvrdi da nije vidio bljesak munje jer je bio licem okrenut prema kameri, no da je osjetio da su mu se noge i stražnjica stegnule, objašnjavajući kako je "bio paraliziran na djelić sekunde".

- Shvatio sam, kad sam pregledao snimku, da je munja udarila iza mene te kroz vodu prošla uz moje noge, u moj struk, u moje srce i zapravo u moja usta - ispričao je svoje šokantno iskustvo koje su komentirali brojni pratioci, piše Index.

''Bio si u vodi. Smatraj se sretnikom što si ovdje i pričaš o tome. Drago mi je da si dobro", glasi jedan od komentara, dok je neko dodao: "Ovo je bilo ludo gledati. Drago mi je da ste ti i snimatelj dobro."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.