OPREZNO S NJIMA

Majstori osvete: Nikad nemojte prevariti ovaj horoskopski znak

Oni imaju prekrasan intenzitet, što objašnjava zašto ih u jednom trenutku volimo, a u sljedećem ih možemo mrziti

Škorpioni su majstori osvete. Instagram

M. Z.

12.8.2023

Oni imaju prekrasan intenzitet, što objašnjava zašto ih u jednom trenutku volimo, a u sljedećem ih možemo mrziti. Oni su uporni i prihvatit će svaki izazov, nikada ne odustajući sve dok ne postignu svoj cilj.

Duboko vole

Kada su zaljubljeni, to je sa žestokim intenzitetom. No, prvo moraju otpustiti svoj gotovo neprobojni stav. Oni vrlo pažljivo odabiru kome će dati svoje srce. Najveći strah im je da će biti izdani jednom kada otvore svoje srce.

To je razlog zašto oni stalno testiraju svoje partnere, Škorpion želi biti siguran da ga je njegov partner dostojan. Kada izabere voljenu osobu, to je ozbiljna odluka, planiraju ostati s partnerom i voljeti ga sve dok ih smrt ne rastavi.

Puni su intenziteta

Škorpion uživa u druženju, ali ne voli površne razgovore. Kada upozna neku osobu na zabavi, on može biti i introvertiran i ekstrovertiran, ovisno o temi razgovora koja privlači njegov interes. Kada se osjeća dobro, angažiran je i raspoložen, pokazuje svoj sjajan smisao za humor, a može biti i sam centar zabave.

Kada se u potpunosti bavi nekim, voli doći ravno do srži razgovora i govoriti o dubokim i smislenim temama. Oni ne gube vrijeme na čavrljanje ili naklapanje. Ne pitajte Škorpiona što misli o nečemu osim ako niste spremni za vrlo direktan, a ponekad i netaktičan odgovor.

Zabavni su

Škorpioni imaju oštar smisao za humor, koji može biti nekima uvredljiv, ali smiješan drugima. Ako ste osjetljivi, to vas može šokirati ili povrijediti vaše osjećaje.

Njihova inteligencija i stil humora daje mogućnost da vidite ironiju u bilo kojoj temi o kojoj ste raspravljali. Oni mogu uzdrmati svako okupljanje sa svojim šokantnim komentarima.

Nevjerovatno su snalažljivi i nikad ne odustaju

Ne postoji znak u Zodijaku koji je snalažljiviji od Škorpiona. Oni su uporni i prihvatit će svaki izazov, nikada ne odustajući sve dok ne postignu svoj cilj.

Za njih odustajanje nije opcija, posebno ako su u romantičnoj potjeri.

Možete im mirno povjeriti svoje tajne

Po prirodi, Škorpioni su vrlo tajnoviti ljudi, nikada u potpunosti ne otkrivaju svoje najdublje i najmračnije tajne. Odani su i pouzdani. Oni ne cijene znatiželjne osobe koje pokušavaju kopati po njihovom životu.

Ipak, imaju zadivljujuće istražiteljske sposobnosti. Dakle, ako čuvate tajne, oni će ih saznati. Taj dar čini ih odličnim istraživačima, detektivima i špijunima.

Oni trebaju sve imati pod kontrolom

Škorpioni su prirodni vođe koji žele preuzeti nadzor kako bi se stvari odvijale onako kako oni žele. Tada se osjećaju ugodno i sigurno. Ako im stvari izmaknu kontroli, to im stvara veliki stres. Ironično, njihova potreba za kontrolom je i njihova snaga i njihova slabost. S jedne strane, to im omogućuje da ostvare mnogo.

S druge strane, to može dovesti do borbe za vlašću u odnosima s partnerom (ili autoritetom). Ako je potrebno, oni će posegnuti za svim vrstama manipulacije kako bi bili sigurni da vas imaju pod kontrolom. Čak i ako oni stvari postave na način da se osjećate kao da ste vi glavni - zapravo to niste.

Tajanstveni su

U jednom trenutku mogu se činiti otvoreni i izražajni, a zatim u sljedećem postati tihi i tajnoviti. Oni nikad nisu dosadni. Fascinirani su tamnijom stranom života i uživaju u traženju odgovora na najdublja pitanja i najmračnijih tajni osoba, mjesta ili stvari.

Vole podzemni svijet i mogu biti opčinjeni zločinom, smrću, užasom, nadnaravnim, pa čak i okultnim. Oni uživaju istraživati druge osobe, ali često će uzvratiti protupitanjem kada nisu spremni odgovoriti na njima postavljana pitanja.

Kad odete sa Škorpionom na spoj, možete osjetiti kao da on o vama zna više nego što vi znate o njemu. Škorpioni vole forenzičke televizijske emisije poput CSI.

Imaju vulkansku narav

Škorpioni se ne razljute lako. No kada se to dogodi, očekujte potres od 8,6 po Rihterovoj skali. Zbog njihove kontrolirane prirode, mogu se pojaviti mirni, ali ako ih neko uznemirava na duboko osoban način, kao što je izdaja njihovog povjerenja, oni će eruptirati poput vulkana i pokazati nivo ljutnje kakav možda nikada niste vidjeli prije.

Njihov jezik postaje smrtonosan, a druga osoba će osjetiti slavni Škorpionov ubod. Ukoliko ih izdate, oni će oprostiti, ali nikada neće to zaboraviti. Oni se smatraju majstorima osvete i poznato je da strpljivo čekaju pravi trenutak da izvrše svoju osvetu. Nemojte nikada prevariti Škorpiona.

Imaju izražene psihičke sposobnosti

Škorpioni su među psihički najosjetljivijim znakovima Zodijaka. Oni su vrlo oštroumni, te imaju smisao za hvatanje osjećaja i emocija neke osobe do te mjere da znaju što ona misli prije nego što uopće otvori svoja usta. Čini se kao da imaju ugrađene detektore laži kada neko nije iskren s njima.

Strastveni su

Škorpion se, također, smatra najstrastvenijim znakom Zodijaka. Iako mu je seks važan, ako vas odabere za partnera, to je zauvijek. Ova duboka vezanost za njihove partnere je ono što može dovesti do ljubomore i posesivnosti u njihovim odnosima. Ako ste u braku sa Škorpionom, vjerujte – nikada nećete naći lojalnijeg partnera od njega, piše Atma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.