MODNA BLOGERICA

Kijara Feragni zablistala na festivalu Sanremo

Naime, radi se o haljini na kojoj su izvezeni motivi golog tijela, koja je dodatno ukrašena hiljadama sitnih kristala

Modna blogerica se presvlačila četri puta. Instagram

E. A.

8.2.2023

Poznata modna blogerica Kijara Feragni (Chiara Ferragni) sinoć je bila jedna od voditeljica na popularnom festivalu italijanske muzike Sanremo, a svojima modnim kreacijama iznenadila je prisutne.

Kijara Feragni je pokazala zašto je modna influencerica, tako što je odabrala niz odjevnih kombinacija koje su privukle pažnju svojom ljepotom, ali i feminističkim porukama. Kako navode strani mediji ona je ove haljine kreirala s dizajnericom Mariom Grazia Čiuri (Chiuri) i timom brenda Dior.

Njeno prvo pojavljivanje te večeri bilo je iza 21 sat, kada se na pozornici pojavila u dugoj crnoj haljini s bijelim plaštom na kojem je pisalo "Pensati libera" što u prevodu znači "misli slobodno". Ova fraza bila je posvećena svim ženama koje osjećaju da mogu biti ono što jesu bez da ih se osuđuje.

Druga haljina, koju je blogerica nosila, privukla je najviše pažnje. Naime, radi se o haljini na kojoj su izvezeni motivi golog tijela, koja je dodatno ukrašena hiljadama sitnih kristala. Ovom haljinom željela je pokazati žensko tijelo slobodnim od sramota koja se oduvijek nameće ženama.

Nešto kasnije obukla je bijelu, minimalističku haljinu na kojoj su crnim koncem izvezeni neki od mizoginih i seksističkih komentara, koji su joj bili upućeni putem društvenih mreža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.