LJUBAV

Jazavičar prvi put vidi svoju bebu: Šokirani tata nasmijao internet zajednicu

U viralnom snimku, novopečeni tata maše repom, njuši minijaturno štene i zbunjeno gleda, pitajući se da li je on zaista otac ovog mališana

Šokirani tata. Instagram

Dž. R.

6.3.2024

Svi roditelji su veoma emotivni kad prvi put ugledaju svoje bebe, a slično se ponašaju i mnoge životinje, naročito psi, poput ovog četvoronožnog tate iz Melburna u Australiji. 

Smeđi jazavičar je rastopio srca ljudi na društvenim mrežama nakon što je vlasnik snimio i objavio njegovu reakciju prilikom susreta sa sopstvenim štenetom.

Zbunjeni tata

U viralnom snimku, koji je podijeljen na Instagramu pod korisničkim imenom @little.feet.dachshunds, sva pažnja usmjerena je na psa koji maše repom i njuši minijaturno štene, sopstvenu sliku i priliku.

Pas se zatim okreće prema vlasniku sa zbunjenim i šokiranim izrazom lica, kao da se pita da li je on zaista otac tog mališana.

Dok su ženke pasa poznate po izuzetnim majčinskim instinktima, mužjaci nisu baš toliko emotivni i nemaju "očinske" instinkte.

Izgubljena osobina

Preci pasa, vukovi, oduvijek su bili veoma angažovani u čuvanju i vaspitavanju svojih mladunaca, ali su pripitomljeni psi izgubili ovu osobinu tokom vijekova. 

Pošto više ne moraju da brinu o svom potomstvu ili da ga čuvaju, mogu biti ravnodušni prema njima. Mužjaci prema štencima ne pokazuju požrtvovanost i privrženost koja se i dalje viđa kod mužjaka vukova. Međutim, kao i njihovi preci, psi su životinje čopora i s vremenom se uklope u novi čopor, svoju porodicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.