NEVJEROVATNA PRIČA

Pas koji je ukraden tokom porodične kupovine prije tri godine, pronađen 320 kilometara dalje

Porodica Kovalcik nikada nije odustajala od nade da će se ponovo spojiti s Tinom

Nestali pas, Tina. The Sun

Dž. R.

5.3.2024

Džoana i Džordž Kovalcik (Joanna i George Kowalczyk) ostali su slomljenog srca kada je njihov francuski buldog, Tina, ukraden u maju 2021. tokom kupovine u Chingfordu u Londonu. Preslatko štene ukradeno je iz kombija i uprkos tome što su prijavili zločin policiji i distribuirali hiljade postera za nestale pse u njihovoj okolini, Tina nije mogla biti pronađena.

Porodica Kovalcik nikada nije odustajala od nade da će se ponovo spojiti s Tinom. Međutim, nakon skoro tri godine počeli su da sumnjaju da će ikada više vidjeti svog ljubimca. Međutim, prošle sedmice, više od 320 kilometara dalje, Tina je uočena.

Pas je bio mikročipiran

Francuski buldog je viđen kako luta u bašti napuštenog imanja. Kako je Tina mikročipirana, kontaktirani su Džoana i Džordž da im kažu da je njihov nestali pas pronađen.

- Preplavljeni smo srećom što se Tina vratila u naše živote. Nikada nismo gubili nadu, ali nakon toliko vremena, bojali smo se najgoreg. Nevjerovatno smo zahvalni ljubaznoj osobi koja je pronašla Tinu, čuvaru pasa za njenu brzu reakciju i svima koji su nam pomogli tokom naše potrage za Tinom - rekla je Džoana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.