NOGOMET

Mogu i bez Ronalda: Real bez problema savladao Barcu i osvojio Superkup Španije

AFP

Piše: Al. Ti.

17.8.2017

Na stadionu Santiago Bernabeu večeras je Real Madrid savladao Barcelonu rezultatom 2:0 i sa ukupnih 5:1 osvojio Superkup Španije. 

Iako su nastupili bez najboljeg fudbalera Cristiana Ronalda, koji nije igrao zbog suspenzije, Real je bez puno problema došao do zaslužene pobjede i trofeja.

Susret je počeo u potpunoj dominaciji Real Madrida, koji su potpunu zbunjenost igrača Barce iskoristili već u 4. minuti kada je fenomenalno pogodio Asensio.

I u nastavku na terenu smo gledali samo jednu ekipu, a to je Real Madrid. U 25. minuti Asensio je ponovo bio u šansi, ali njegov udarac iz blizine je izblokiran.

Igrala se 33. minuta kada je Vasquez pogodio stativu. Sve promašaje nadoknadio je Karim Benzema, koji je u 39. minuti pogodio nakon asistencije Marcela za 2:0.

U drugom poluvremenu ista meta isto odstojanje. Real je strpljivom igrom čuvao stečenu prednost i iz kontri i polukontri pokušavao ugroziti gol Barce.

Ipak prva ozbiljna šansa u drugom dijelu bila je za Barcu, kada je Messi nakon greške odbrane Reala izašao sam na Navasa, ali nije imao sreće i pogodio je samo prečku.

Već u narednom napadu dobra šansa za Real, ali udarac Benzeme iz teške pozicije dobro brani Ter Stegen.

U 70. minuti Barcelona je u samo 30-ak sekundi uspjela promašiti tri zicera. Prvo je Sergi Roberto izašao sam na Navasa, a ovaj mu brani šut. U nastavku akcije Messi je šutirao, a Navas opet brani, da bi na odbijenu loptu natrčao Suarez koji pogađa glavom samo stativu.

Do kraja utakmice Barcelona je pokušavala da postigne barem počasni gol, ali u nekoliko navrata ni sreća nije bila na njihovoj strani.

Završilo je 2:0 za Real Madrid, koji je tako osvojio i drugi trofej u sezoni, nakon Superkupa Evrope.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3