BIZNIS

MoneyGram širi mrežu zastupnika u Bosni i Hercegovini

Usluge dostupne u 31 poslovnici Sberbank BH

Mi. K.

9.11.2016

MoneyGram je objavio da su usluge transfera novca sada dostupne u 31 poslovnici Sberbank BH.

To partnerstvo odražava strateške ciljeve MoneyGrama da novčane transfere učine dostupnijim i jednostavnijim za svoje korisnike s željom održavanja finansijske veze korisnika usluga sa njihovim bližnjima.

BiH je dominantno zemlja primalac. Očekivani rast doznaka iz inostranstva za 2016. godinu je, po prognozama Svjetske banke 3,33 posto. Iznos doznaka trebao bi doseći cifru od 1,8 milijardi dolara, što čini 11,1 posto BDP Bosne i Hercegovine.

- Pošiljke novca imaju vitalnu ulogu u ekonomiji države i u svakodnevnom životu bosansko-hercegovačkih porodica. Omogućavaju plaćanje iznenadnih i neizbježnih troškova. Osim toga pružaju priliku pokretanja novog posla ili omogućavaju proslavu specijalnih prilika - rekao je Radu Pojoga, generalni direktor MoneyGrama za Balkan.

Sporazum jača MoneyGramovu posvećenost klijentima u BiH nudeći im jednostavne i sigurne usluge transfera novca. Klijenti mogu poslati novac iz bilo koje od 350.000 Money Gram lokacija širom svijeta, a sredstva su raspoloživa za svega par minuta (zavisno od radnog vremena i drugih ograničenja) u bilo kojoj poslovnici Sberbank BH.

- Sretni smo što možemo ponuditi svojim klijentima dodatni servis za transfer novca putem MoneyGrama. Zajedno sa MoneyGramom imamo mogućnost pomoći ljudima da obogate svoje veze i ostanu bliski - rekao je direktor sektora za Partnerstva i kanale prodaje u Sberbank u BH Borislav Doder. 

U 2015. godini, 1,7 milijardi dolara ušlo je u Bosnu i Hercegovinu, najvećim dijelom iz Hrvatske (493 miliona dolara), Srbije (278 miliona dolara), Njemačke (187 miliona dolara), te Austrije (171 miliona dolara), saopćeno je iz Sberbank BH.