LIFESTYLE

Googleovi telefoni imaju najbolju kameru na svijetu

Jedna od najvažnijih opcija

Redakcija

7.10.2016

Prilikom donošenja odluke o kupovini novog pametnog telefona, velikom broju korisnika jedna od najvažnijih opcija jest kvalitet kamere.

Kamere na mobilnim uređajima danas su toliko kvalitetne da su skoro pa u potpunosti zamijenile klasične digitalce (pri tome ne mislimo na DSLR aparate koji su kategorija za sebe), a sa svakim novim modelom pametnog telefona kamere su sve kvalitetnije.

Na stranici DXoMark na kojoj ocjenjuju kvalitetu foto aparata i kamera mobilnih uređaja, do sada je među pametnim telefonima najveću ocjenu dobila kamera ovogodišnjeg HTC-ovog top modela 10.

Kamera ovog smartphonea zbog svojih je naprednih mogućnosti i kvalitete fotografija zaradila ocjenu 88, no nakon što je ekipa s ove stranice testirala najnovije Googleove telefone, objavili su kako Pixel i Pixel XL imaju najbolje mobilne kamere koje su dobile najveću ocjenu u povijesti njihovog testiranja, 89.

Ocjene koje je ova kamera dobila za kvalitet slike su impresivne te su kao najjači aduti 12MP kamere ugrađene u ove telefone izdvojeni velika količina detalja i mala količina šuma, bez obzira na kvalitetu osvjetljenja prilikom fotografiranja.

Također, izdvojeni su i odličan kontrast, balans bijele boje i brzi autofokus.

- Odlične ocjene za razne uvjete fotografiranja garantiraju kako je kamera na ovim telefonima odličan izbor za gotovo sve uvjete fotografiranja - pohvalili su na DXoMarku kamere na novim Googleovim telefonima, uz poseban naglasak na kvalitetu fotografija snimljenih u unutarnjim prostorijama i u uvjetima slabijeg osvjetljenja koje pružaju "količinu detalja koja se ne očekuje od kamere na pametnom telefonu".

Također, testiranje je pokazalo i odličnu kvalitetu snimljenih videozapisa koja je u rangu s ostalim top modelima pametnih telefona te može snimati 1080p videozapise pri 120 fps i 4K videozapise pri 30fps.

Više o rezultatima testiranja i fotografijama koje su snimljene s ovim telefonima pogledajte na stranicama DXoMarka