BIH

Dodik: Narod nam je poklonio veličanstvenu pobjedu

Predsjednik SNSD- a održao press konferenciju

G. D.

2.10.2016

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras u Banjoj Luci da je pobjeda njegove stranke na ovogodišnjim lokalnim izborima veličanstvena!

- Nije se desio nijedan incident. I prošle nedjelje i danas RS je doživjela uspjeh. Narod u RS je osjetio razliku i politikama. Savez za promjene je vodio politiku Bakira Izetbegovića u RS. To im se odbilo o političku glavu - kazao je Dodik.

Savez na promjene je, dodao je on, pokazao da je savez koji vodi na gore. On je proglasio "veličanstvenu, veliku pobjedu SNSD-a" i poručio da će SNSD na narednim izborima pobijediti i u Kalesiji.

- SNSD je osvojio 11 pobjeda više nego na prošlim izborima. Ostvarili smo sjajan rezultat u Banjoj Luci i čekamo da pokažemo rezultate Igora Radojičića. Spektakularno smo dobili Srbbac, Laktaše, Gradišku, Han Pijesak, Istočno Novo Sarejvo, Kalinovik, Foču - kazao je Dodik.

On je istakao da SNSD vodi i u Srebrenici, ali je dodao da neće dozvoliti da srpski načelnik poništi bilo čiju bol. Dodik je kazao da će tražiti da se poštuju i srpske žrtve.

- Ovo je definitivno odluka naroda kakvu politiku hoće. SDS i PDP su dramatično kažnjeni, kao i Čavić. Ovo je bila regulra i poštena pobjeda. Koliko je referendum uticao na ovu pobjedu - to analizirajte - rekao je Dodik.