DIJASPORA

FRANKFURT Po treći put manifestacija "Noć Bosne i Hercegovine"

Pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine

Bato ŠIŠIĆ

8.9.2016

Pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine iz Frankfurta u ovoj njemačkoj metropoli bit će ponovno treći put zaredom organizirana veličanstvena manifestacija "Noć Bosne i Hercegovine".

U muzičkom dijelu programa nastupit će Šerif Konjević, Amela Šehović i pobjednik Zvezda Granda Mirza Selimović. Kao specijalni gost večeri pojavit će se bh. akademik i pisac Abdulah Sidran, a za čije gostovanje vlada veliki interes.

- Dijaspora BiH je snaga naše zemlje, bez jake i složne dijaspore nema ni dobre države. Ja sam to uvijek govorio i danas stojim iza toga. Drago mi je što ću biti dio te manifestacije, što ću imati prilike da vidim te neke nove generacije koje su stasale daleko od BiH, ali koje su odgajane u duhu zemlje iz koje dolaze njihovi roditelji - rekao je Sidran.

Jedan od koordinatora organizacije je najbitnije da se sve prođe u najboljem redu.

- Obaveza ima mnogo, ali polako ih sve rješavamo. Najbitnije je da ekipa koja radi na organiziranju ove manifestacije se međusobno dobro razumije, da nema onih koji unose raskol i nemir, da nema onih koji bi željeli da ova noć ne uspije - rekao nam je jedan od koordinatora organizacionog odbora, sarajlija Ervin Kandić.

Među onima koji su odlučili da pomognu ovu noć su između ostalih Osman Nuhanović, Zijad Junuzović, Edin Hadžipašić, Elvedin Dino Vručak, Avdo Mehić.

Posla i obaveza ima još dosta, a posebno treba istaći da će na ovu fenomenalnu noć u Frankfurtu doći i predstavnici vlasti u Bosni i Hercegovini. Tako da će kompletna noć biti na zavidnom nivou. U programu će jos učestvovati folklorne sekcije "ORO iz Frankfurta", "Behar" iz Wetzlara-Giessen i "Zlatni ljiljani iz Mannheima, a za najmlađe će se pobrinuti mađioničar Steffano.

Generalni konzul BiH iz Frankfurta Dževad Saldić je izjavio kako se nada da će i ovaj put, ova noć uspjeti na jednom mjestu okupiti veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koji žive u dijaspori.

Noć Bosne i Hercegovine održat će se 22. oktobra 2016. godine na adresi Heinrich Stahl strasse 3, 63954 Frankfurt am Main