BIH

Otvoren dvodnevni Sajam rukotvorina "Tradicija i ja"

Učešće uzelo preko 20 izlagača

Slađan JEREMIĆ

4.12.2014

U organizaciji Turističke organizacije Modriča,danas je u Modriči otvoren dvodnevni Sajam rukotvorina "Tradicija i ja”.

Otvaranju sedme po redu sajamske manifestacije prisustvovali su izlagači I brojni posjetioci iz Modriče i sisjednih opština.

"Presrećan sam jer je ovaj Sajam svake godine sve  posjećeniji. Zadovoljan sam jer imamo šta pokazati. Izlagači rado izlažu svoje proizvode na Sajmu prikazujući našu tradiciju, a građani ga posjećuju jer znaju da će nešto lijepo i korisno vidjeti.  

izlagaci-iz-teslica

Izlagači iz Teslića

Ovdje se prikaže ono što govori kako se poštuje tradicija svih naroda,“ rekao je Mladen Krekić, načelnik Modriče, nakon što je otvorio Sajam.

Cilj manifestacije je stvaranje etnološkog turističkog proizvoda i povezivanje izrađivača rukotvorina sa potencijalnim tržištem. Izložba je prodajnog karaktera, na kojoj se mogu vidjeti ručno izrađeni proizvodi od vune, stakla, konca, pruća, drveta i drugog. Učešće na Sajmu uzelo je preko dvadeset izlagača iz Modriče, Bijeljine, Broda, Šamca, Dervente i Teslića.

Edukativne radionice

Prvog dana Sajma organizovana je edukativna radionica “Stari zanati-obućar” i predavanje na temu "Slava u pravoslavnoj religiji Srba".

"Ova manifestacija će u budućnosti sigurno zahtijevati veći prostor jer će imati više učesnika. Turistička organizacija Modriče predano radi na ovome da svake godine ima sve više i više učesnika, čak i prekograničnih. Zahvalićemo se lokalnoj zajednici, posebno načelniku Krekiću što pruža finansijsku podršku koja je potrebna Turističkoj organizaciji Modriče", izjavila je Nada Jovanović, direktorka Turističke organizacije Republike Srpske.

predmeti-iz-davnina

Predmeti iz davnina

"Na manifestaciji 'Tradicija i ja' ove godine imamo oko 23 izlagača. Specifičnost ovogodišnjeg Sajma jeste da pokažemo običaj jedne tradicije slavljenja slave na našim područijima,“ rekla je Aleksandra Tošanović, direktorka Turističke organizacije opštine Modriča.

Drugog dana manifestacije održaće se koncert na kome nastupaju Etno grupa "Vida" Modriča,  KUD "Zavičaj" i Orkestar harmonika OŠ "Aleksa Šantić" iz Ugljevika.