DIJASPORA

MINHEN Bh. kulturni centar okupio umjetnike iz cijelog svijeta

Ideja centra „Cultus BH“ naišla na odličan prijem

Redakcija

16.10.2014

Pod pokroviteljstvom bh. kulturnog centra u Minhenu „Cultus BH e.V", u ovom gradu organizirano je druženje prijatelja kulture i umjetnosti iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i drugih zemalja.

Susret je održan pod nazivom „Cultus NIGHT“ u ateljeu slikara Milana Mihajlovića uz muzički program jazz trija sarajevskog basiste s njemačkom adresom Igora Kljujića i njegovih kolega Konstantina Kostova i Nevjana Lenkova (Nevyana) iz Bugarske, saopćili su iz ovoga centra.

Tokom večeri zvanicama su se predstavili članovi Uprave Sanela Čaušević, Nedžat Ugljanin i Muris Mujčinović. Cilj ovog centra je organiziranje interkulturalnih zbivanja kao što su koncerti, pozorišne predstave, izložbe, promocije knjiga te povezivanje domaćih i umjetnika iz Njemačke.

Do kraja druženja u ranim jutarnjim satima mnogobrojni gosti iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, SAD, Austrije i, naravno, Njemačke vrijeme su iskoristili za međusobno upoznavanje, razmjenu informacija, ideja ili, jednostavno, uživanje u prelijepom ambijentu.

Ideja „Cultus BH e.V.“ naišla je na odličan prijem, što je tokom noći potvrđeno kroz veliki interes gostiju za buduće projekte i razmjenu konkretnih prijedloga između gostiju i članova Udruženja. Uz opuštenu atmosferu „Cultus NIHGT“ je završen onako kako je i počeo - uz mnogo muzike, plesa i zabave.