PREDŠKOLSKI ODGOJ

Mališani se raduju svakom času u maloj školi

Nastavnica Senka Mešić volonterski vodi grupu od 18 mališana koji se prvi put susreću s ovakvim vidom edukacije

Budući prvačići s nastavnicom Senkom Mešić

M. A.

31.5.2019

Osnovna škola „Kulen-Vakuf/Orašac“, koja se nalazi u srcu Nacionalnog parka ''Una'', ove godine organizirala je predškolsku nastavu za buduće prvačiće. 

Nastavnica Senka Mešić volonterski vodi grupu od 18 mališana koji se prvi put susreću s ovakvim vidom edukacije.

- Naša škola nije obuhvaćena projektom predškolskog odgoja, ali nas to nije spriječilo da ga sami organiziramo jer djeca u ovim mjesnim zajednicama nemaju nikakve edukativne sadržaje ovog tipa. Nastavu imamo dva puta sedmično, a u proteklom periodu naučili smo dane u sedmici, boje, pjesmice i priče - kaže Mešić.


Dodaje da djeca najviše vole kreativne aktivnosti, odnosno rad kolaž-papirom, plastelinom, temperama...

- Materijal za rad kupujemo zajedno, roditelji i ja. Danas smo pravili pčelice od papira i slamki. Djeca se raduju svakom dolasku u malu školi, a ovdje smo obilježili i Dan planete Zemlje, Dan rijeke Une... Smatram da je ovo odlična priprema za školu i da će prvi dan u školskim klupama proteći bezbolno za naše prvačiće – navodi Mešić.

Imena učenika 

Malu školu pohađaju: Muhamed Anadolac, Adnan Mešić, Amsal Dervišević, Kenan Hrnjica, Mirela Behrem, Adna Šehić, Majda Šahbazović, Dilajla Zajkić, Meris Vojić i Eldin Husak. Predškolci su i Ajdin Muranović, Faruk Hrnjica, Alisa Zulić, Hamza Aganović, Enis Behrem, Denis Dedić, Dženan Mešić i Semir Selimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.