ŽENE ODUŠEVLJENE

Mama pokazala kako izgleda porodilište u Japanu: Restoran, prostor za dojenje, a čaj se služi u sobi

Nikol je snimila i dio u kojem se nalazi estetska klinika, gdje mame mogu da odu na razne kozmetičke tretmane

Doručak se porodiljama služi u sobi, ručak i večera se jedu u restoranu. TikTok

E. Ag.

20.3.2024

Porodilišta širom svijeta izgledaju potpuno različito. Recimo, u Njemačkoj postoje čak i džakuziji u kojima trudnice mogu da se opuste prije porođaja, a kako izgleda boravak u porodilištu u Japanu, pokazala je Amerikanka koja se tamo porodila.

Poklon od muža

Tiktokerica Nikol Patris koja se iz Kentakija s porodicom preselila u Japan, na toj društvenoj mreži redovno pokazuje kako izgleda život u ovoj zemlji. Sada je pokazala i kako je izgledao boravak u porodilištu, gdje se osjećala "veoma voljeno", dok joj je iskustvo s prvog porođaja u Americi potpuno drugačije, piše Yumama.rs.

Nikol se porodila carskim rezom u bolnici u Nagoji, a platila je kako bi pet dana bila smještena u "prelijepom apartmanu" i to je bio njen božićni poklon od muža. Od bebe je bila razdvojena 24 sata jer je mališan morao na fototerapiju zbog žutice, ali je svakako mogla da provede neko vrijeme sa bebom dok ju je dojila.

Na snimku koji je ova mama objavila vidi se kako izgleda apartman u kojem boravi – tu su mala kolijevka za bebu, dva prostrana, bračna kreveta poput onih u hotelima, veliko ogledalo, trosjed i stočići, lampa. Također, Nikol u apartmanu ima i veliki sto, kao i komodu na kojoj se nalazi televizor.


@nicole_does_japan Day two after having a C-section in Japan. Pain management has been surprisingly easy. I came off of my IVs the day after my surgery- and I fully believe that not relying on pain medication has allowed my body to heal and create a threshold of tolerability, that I did not experience with my first C-section. In Japan, they don’t give a lot of unnecessary medication in regards to narcotics. I think the strongest thing that I had was Tylenol. the food, and the peaceful atmosphere all attribute to my healing. It’s been a dream giving birth at the Nagoya birth clinic. ##birthinjapan##japanpregnant##nagoyabirthclinic##nagoya##japanesefood##hospitalfoodreview##LifeInJapan##Csection##dayinmylife ♬ Lofi/Fashionable/Rose Piano/10 minutes(1455693) - nightbird_bgm

U porodilištu gdje se porodila mamama se služe tamošnji specijaliteti koji im pomažu da se brže oporave i uspostave laktaciju. Kako je objasnila, doručak se porodiljama služi u sobi, ručak i večera se jedu u restoranu, a između obroka im u sobu donose čaj.

Vraćajući se iz restorana, Nikol je snimila i dio u kojem se nalazi estetska klinika, gdje mame mogu da odu na razne kozmetičke tretmane.

Ukusna hrana

Također, na klinici se nalazi i dio gdje porodilje mogu da uživaju u čitanju, a Nikol je snimila i police sa raznim dekorativnim predmetima kojima mame mogu da se posluže kako bi napravile originalne fotografije svojih mališana.

- Baš je lijepo kada ti pripremaju ukusnu hranu, tako da ne moraš da brineš o tome. Ovdje stvarno brinu o mamama i žele da se samo odmaramo, opuštamo i uživamo u boravku ovdje - kaže Nikol.

Ova mama je istakla da osoblje u porodilištu ohrabruje mame da doje svoje bebe, a na klinici postoji i soba za hranjenje, koja je potpuno opremljena - tu je dosta stolica i jastuka za dojenje, flašice, mliječna formula, pumpice za izdajnje i sve što majkama može da zatreba, naravno, sterilisano. Također, tu je i vaga gdje mame mogu da izmjere bebe kako bi imale predstavu o tome koliko su mlijeka pojele.

Naravno, nema potrebe ni reći da su se ljudi oduševili uvjetima boravka u ovom porodilištu, tako da su mnoge žene u komentarima rekle da "ne bi željele da idu odatle".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.