ALFA TV

Alfa INFO / Lokalni izbori zakazani za oktobar: Na biračkom spisku 3,4 miliona birača

Međutim, ono što je zbunjujuće, na osnovu popisa stanovništva iz 2013. godine, jeste da je BiH imala ukupno 3.531.159 stanovnika

Alfa TV

Alfa TV

17.5.2024

U večerašnjem Alfa INFO gledajte:

- Centralna izborna komisija BiH raspisala je lokalne izbore koji će biti održani 6. oktobra, čime je zaključen centralni birački spisak. Na biračkom spisku nalazi se 3.406.000 građana BiH s pravom glasa. Međutim, ono što je zbunjujuće, na osnovu popisa stanovništva iz 2013. godine, jeste da je BiH imala ukupno 3.531.159 stanovnika.

- Kanton Sarajevo se u posljednjih nekoliko godina enormno zadužuje, a trenutni dug postaje veći od svih drugih kantona zajedno. Vlada kantona je sve bliža zaduženju od milijardu maraka. Dugove će otplaćivati naša djeca, a možda i naša unučad. 

- Predsjednik Svjetske nogometne federacije Gianni Infantino na današnjem Kongresu u Bangkoku objavio je revolucionarnu vijest na koju ga već odavno nagovaraju. Uvodi se kao u tenisu opcija da svaka ekipa po utakmici ima dvije provjere VAR-a na vlastito traženje. Prvi čovjek svjetskog nogometa je dodao i da će FIFA razviti te poboljšati VAR.

Ukoliko ste propustili večerašnji Alfa INFO, pogledajte video ispod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.