MJERE ZABRANE

Video iz sudnice / Pogledajte šta se događalo na ročištu osumnjičenom Denisu Stojniću

Osumnjičeni Stojnić je pod istragom zbog koruptivnog krivičnog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz članka 219. Kaznenog zakona BiH

Piše: E. T.

1.11.2022

Pred sudijom za prethodni postupak Suda BiH Stankom Blagićem, danas je za 15 minuta završeno ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje kućnog pritvora osumnjičenom Denisu Stojniću.

Tužiteljica je kratko napomenula da ostaje kod pismenog prijedloga iz kojeg se vidi osnovana sumnja da je Stojnić počinio krivično djelo primanja dara radi trgovine utjecajem.

Advokat Omar Mehmedbašić je također kratko kazao da je odbrana saglasna s prijedlogom Tužilaštva,a to je potvrdio i sam Stojnić.

Osumnjičeni Stojnić je pod istragom zbog koruptivnog krivičnog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz članka 219. Kaznenog zakona BiH.

Mjere zabrane također uključuju i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa određenim osobama povezanim sa predmetom.

Iz Tužilaštva BiH je ranije saopćeno da su mjere zabrane i kućnog pritvora ocjenjene dovoljnim za neometano provođenje istrage koju vode tužilaštvo i partnerske policijske agencije.

Pogledajte video. 

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.