Kćerke bh. državljana s bečkom adresom
Sabina i Samra pobjegle u Siriju
Prvi tragovi o nestalim djevojčicama vode do bečkog aerodroma
FOTO: Ilustracija
Sabina i Samra pobjegle u Siriju

 

 

Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), državljanke Austrije, čiji su roditelji državljani BiH s bečkom adresom, bez znanja porodica napustile su u četvrtak svoje domove u Beču, a jučer su roditelji u njihovim stvarima pronašli pisma u kojima ih obavještavaju da su otišle u Siriju!

Kako su u razgovoru za “Avaz” potvrdili Sabit Selimović i Hasib Kešinović, očevi nestalih djevojčica, o svemu je obaviještena austrijska policija, a prvi tragovi o nestalim djevojčicama vode do bečkog aerodroma.

- Dobili smo potvrdu na aerodromu u Beču da su naše kćerke otišle 10. aprila u prijepodnevnim satima avionom u turski grad Adanu. Kada smo pronašli pisma da su otišle u Siriju o svemu smo obavijestili austrijsku policiju koja nam je kazala da su izdali potjernicu u svim zemljama Šengena- kazali su nam Selimović i Kešinović.

Očevi nestalih djevojčica kazali su nam da ništa nije naslućivalo da bi Sabina i Samra mogle napustiti porodicu. Kažu da su bile primjerna djeca i učenice, te da niko od članova porodice, niti njihovih prijatelja nije primijetio nešto što bi upućivalo na to da će otići u džihad u Siriju kako su napisale u pismo.

Selimović nam je kazao i to da je siguran da je djevojčice neko vrbovao, kao i da iza svega stoje tajanstveni organizatori, koji su i platili avionske karte za djevojčice.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala